„Procedura pentru reluarea lucrărilor de reabilitare și consolidare a Podului Grant a fost lansată în SEAP de Administrația Străzilor București (ASB). Invit operatorii economici interesați să depună oferte până pe 3 ianuarie 2023. Lucrările vor fi demarate anul viitor, după realizarea proiectului tehnic”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
El a precizat că lucrările vizează structura de rezistență a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere și refacerea celor 6 bretele și a trotuarului pietonal.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 57.820.005 lei, adică aproximativ 11,6 milioane de euro, iar durata de execuţie este de 24 de luni.
Actualul Pod Grant, pe care circulă mașini și tramvaiul 41, a fost inaugurat în 1982 și a mai fost reabilitat în urmă cu 15 ani. Vechiul pod, inaugurat în 1909, a fost demolat în anii ’80, dar pilonii vechi există și astăzi.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
ivryernest • 25.11.2022, 23:33
Iată ce scrie în dicționar despre cuvântul REABILITARE : "REABILITÁ,reabilitez,vb. I. 1.Tranz. și refl. A face să-și recapete sau a-și recăpăta buna dispoziție, a(-și) restabili prestigiul știrbit. 2.Tranz. (Jur.) A reintegra pe cineva în drepturile pierdute (în urma unei condamnări sau a unei bănuieli false). [Pr.: re-a-] – Din fr.réhabiliter. Sursă: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a ( DEX '98 ) REABILITÁvb. I.1.tr., refl. A(-și) restabili prestigiul știrbit. 2.tr. A repune, a reintegra pe cineva în drepturile pierdute (printr-o condamnare). 3.tr. A readuce în stare activă unele funcții alterate în urma unor procese patologice. [Pron. re-a-. / < fr. réhabiliter]. Sursă: Dicționar de neologisme ( DN ) REABILITÁvb. I. tr., refl. a(-și) restabili buna reputație, onoarea, prestigiul știrbit. II. tr. (jur.) 1. a face o reabilitare (3). 2. a readuce în stare activă unele funcții alterate în urma unor procese patologice. III. refl. (arg.; despre elevi) a-și îndrepta situația școlară, obținând o notă bună, după note insuficiente. (< fr. réhabiliter) Sursă: Marele dicționar de neologisme ( MDN )