Mergi direct la conținut »
Pokemon Go | Jucătorii din Bosnia au fost avertizați să se ferească de câmpurile minate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Pokemon Go | Jucătorii din Bosnia au fost avertizați să se ferească de câmpurile minate

Jocul Pokemon Go a creat o isterie în întreaga lume, iar incidentele nu au întârziat să apară. O tânără a fost lovită de mașină în timp ce căuta creaturile virtuale, oamenii au dat buluc în două parcuri din Statele Unite ca să caute pokemoni, iar aplicația a fost considerată responsabilă pentru câteva jafuri. Acum, a venit rândul autorităților din Bosnia să lanseze un avertisment privind jocul Pokemon Go, care a fost lansat și în țara noastră.  

Jucătorii au fost avertizați să fie atenți să nu ajungă pe un câmp minat în timp ce caută Pokemoni, relatează BBC News.

Citește și: Mesajul Poliției Române despre Pokemon Go. Atenție!

„Am primit informaţii astăzi că unii utilizatori ai aplicaţiei Pokemon Go din Bosnia se duceau în locuri care prezintă risc de a avea mine nedetonate, în căutarea pokemonilor. Rugăm cetăţenilor să nu facă astă, să respecte semnele de avertizare ale câmpurilor minate şi să nu se ducă în zone necunoscute” a scris pe Facebook ONG-ul Posavina bez mina.

Citește și: Isteria Pokemon Go | Două parcuri din SUA, luate cu asalt de oameni dornici să „vâneze” Pokemoni. Imagini incredibile

Cel puțin 600 de oameni au murit în urma unor accidente din cauza minelor nedetonate, de la sfârlitul războiului în 1995. Totodată, 120.000 de mine ar fi încă nedescoperite. Astfel, jucătorii de Pokemon Go se pot expune unui risc crescut atunci când merg să caute creaturile.

Citește și: A sunat la poliție plângând, după ce a rămas blocată într-un cimitir noaptea, în timp ce căuta pokemoni. Ce este Pokemon Go, jocul care a isterizat mapamondul

 

Close
Închide
  Close