Mergi direct la conținut »
Poliția Română era să îl aresteze pe falsul medic italian
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Adina Alberts, medicul care a făcut reclamația asupra lui Matteo Politi: „Poliția Română a fost la un pas să îl aresteze”

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Luni, 11 februarie 2019, 20:15

Chirurgul estetician Adina Alberts a povestit, aseară, la emisiunea "Jurnal de seară", de la Digi 24, cum polițiștii erau pe punctul de a-l prinde pe falsul medic italian și cum l-a cunoscut ea pe Matthew Mode, pe numele său real, Matteo Politi. De altfel, Adina Alberts este medicul care l-a și reclamat pe acesta autorităților.

Ad placeholder

Adina Alberts are o clinică particulară la Bucureşti și l-a cunoscut anul trecut pe falsul medic italian, care a vrut să închirieze un cabinet de la ea. Medicul a început să intre la idei când l-a văzut la lucru, deşi în primă fază nu bănuise că are în faţă un escroc cu doar opt clase care a operat și vedete din România, la un moment dat.

„Și-a exprimat dorința să închirieze un spațiu medical, un cabinet medical la noi în clinică, a venit prin intermediul unei firme de imobiliare, și am avut câteva discuții pe teme medicale. Pe mine m-a convins că este medic, vă spun sincer, discuțiile cu el te făceau să n-ai niciun dubiu, nu mi-am pus nicio secundă întrebarea că nu ar fi medic chirurg plastician. Deci, erau de nivel academic.

Ulterior, am purtat mai multe discuții, mi-am dat seama, mă rog, avea o personalitate puțin ciudată, bipolară, ba era așa, ba… lucruri pe care nu le-am pus într-un context, nu le-am dat neapărat atenție până la momentul în care am văzut câteva mici intervenții făcute de el, mă refer din-astea injectabile și atunci mi-am dat seama că nu prea are maniera unui chirurg, nu avea dexteritatea, era ceva puțin ciudat și cred că din momentul acela am început să suspicionez, dar, ce-i drept, mi-a trebuit o perioadă până când am realizat.

Ulterior, am dat un telefon la Colegiul Medicilor și am întrebat dacă el figurează în documentele de acolo, dacă are drept de liberă practică în România. De altfel, a fost o simplă întrebare la care am primit un simplu răspuns a doua zi, că nu. Ulterior am considerat că trebuie să mă adresez Poliției și imediat după aceea am descoperit și presa italiană, m-am uitat pe Google și am văzut că el de fapt este căutat și în Italia, a povestit Adina Alberts, la Digi 24, precizând că asta se întâmpla în noiembrie 2018.

În ciuda faptului că purta discuții foarte competente, doctorița a sesizat însă un comportament bipolar la acesta și apoi au fost și alte indicii care au făcut-o să-l reclame. Ulterior, el ceruse sume considerabile de bani și de la unii medici din clinică.

„El și-a exprimat la, un moment dat, dorința… nu numai să închirieze, el a vrut să cumpere toată clinica, deci mergea toată povestea asta la un cu totul alt nivel. Am avut discuții ample, nu numai medicale, dar acest comportament al lui duplicitar…a mai escrocat niște colegi cu niște bani, a mai cerut tot felul de lucruri, costuri pentru niște intervenții  sau niște materiale, unor colegi și nu erau reale aceste costuri. Eu mai știu încă doi medici pe care i-a escrocat cu niște sume importante”, a mai spus celebrul chirurg estetician român.

Apoi, Adina Alberts a povesti ce a urmat după reclamația sa și cum a decurs ancheta Poliției, mai ales că acesta a fost la un pas să fie arestat în România.

„Am făcut declarații, s-a întocmit un dosar penal, din câte am înțeles, au început cercetările și mi s-a spus clar și am înțeles că lucrurile trebuie să rămână așa pentru că ei au nevoie de probe să întocmească acest dosar, deci nu s-a făcut public nimic, nu s-a vorbit nicăieri, nu s-a spus. Pe de o parte, ar fi fost bine, dacă presa ar fi știut, ultimele paciente nu i-ar mai fi intrat pe mână, dar pe de altă parte, Poliția avea nevoie de niște dovezi și de această perioadă de ‘calm’.

Polițiștii s-au comportat exemplar, s-au mișcat într-o manieră fericită și nu știu, la un moment dat, cred că și ei au avut alte piedici în drumul lor, au venit de mai multe ori, au luat tot felul de…, au mai pus câteva întrebări, dar totul în instrumentarea acestui dosar. Într-un final, am înțeles că erau foarte aproape de a-l aresta, moment în care a apărut informația publică și aici nu știu ce s-a întâmplat”, a precizat ea.

Libertatea a dezvăluit în ediția de luni că, de un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București. Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, deși nu are studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Ad placeholder

Citeste investigatia AICI: Cazul falsului medic Matthew Mode

FOTO & VIDEO: Digi 24


Citește și… Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”!


 

„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
PARTENERI - GSP.RO
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close