Mergi direct la conținut »
Politicienii de la guvernare, despre prima zi de școală. Aceștia laudă sistemul de învățământ, performanțele și investițiile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Politicienii de la guvernare, despre prima zi de școală. Aceștia laudă sistemul de învățământ, performanțele și investițiile

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 10 septembrie 2018, 14:56

Politicienii, despre prima zi de școală și despre noul an școlar 2018-2019. Premierul Viorica Dăncilă și mai mulți miniștri din guvernul condus de aceasta au profitat de deschiderea noului an școlar pentru a-și exprima, în termeni elogioși, opiniile despre sistemul de învățământ din România, despre viitorul elevilor și despre succesul în educație.

Ad placeholder

Viorica Dăncilă: Sunt conştientă că în ceea ce priveşte învăţământul

Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un mesaj transmis luni, cu ocazia începerii noului an şcolar.

„Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an şcolar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile, precum şi cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului şcolar este un prilej de revedere sau cunoaştere a elevilor, de inovare în predare, precum şi de bucurie în faţa a noi provocări. Pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu”, a spus Dăncilă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că Executivul sprijină mentorii din educaţie şi elevii.

„Dascălii au responsabilitatea imensă şi privilegiul deosebit de a forma minţile celor din faţa catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde şi de a modela personalităţi ale unor viitori adulţi. De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educaţie şi elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile şi infrastructura necesară unui sistem de învăţământ performant”, a arătat Dăncilă.

Ad placeholder
Creșteri îngrijorătoare ale numărului de cazuri de COVID în mai multe state UE, printre care Germania, Franța, Spania și Grecia
Recomandări
Creșteri îngrijorătoare ale numărului de cazuri de COVID în mai multe state UE, printre care Germania, Franța, Spania și Grecia
 

Aceasta este optimistă și consideră că poate face paşi susţinuţi în dezvoltarea sa ca furnizor al unui sistem de educaţie de calitate.

„Sunt conştientă că în ceea ce priveşte învăţământul – această prioritate naţională, alături de Sănătate – am parcurs etape importante, dar esenţiale sunt cele care vor urma. România poate face paşi susţinuţi în dezvoltarea sa ca furnizor al unui sistem de educaţie de calitate, modern, în acord cu tendinţele europene şi care să răspundă provocărilor pieţei muncii. La acest nou început, copiilor şi tinerilor le doresc să se bucure de cunoaştere, părinţilor să fie mândri de reuşitele lor, iar dascălilor să-şi urmeze vocaţia!”, a precizat Dăncilă.

Ad placeholder
Pentru că nu acceptă să vorbească lângă el cu specialiști, președintele Iohannis a băgat părinții și profesorii în ceață, greșind total calculele pentru redeschiderea școlilor!
Recomandări
Pentru că nu acceptă să vorbească lângă el cu specialiști, președintele Iohannis a băgat părinții și profesorii în ceață, greșind total calculele pentru redeschiderea școlilor!
 

Liviu Dragnea: Cunoștințele acumulate în timpul școlii contribuie esențial la dezvoltarea armonioasă a tinerei generații

”Debutul unui nou an școlar este un prilej de bucurie, de emoție și de speranță pentru elevi, părinți și profesori, deopotrivă”, a transmis liderul PSD Liviu Dragnea, printr-un mesaj pe Facebook.

”Cunoștințele acumulate în timpul școlii contribuie esențial la dezvoltarea armonioasă a tinerei generații. Școala formează adulții de mâine, cei care vor construi viitorul României. Tuturor elevilor le doresc un an școlar excelent, în care să descopere și să învețe lucruri noi, cu mult entuziasm, iar părinților le doresc să se bucure de rezultatele copiilor lor și îi îndemn să-i susțină în îndeplinirea aspirațiilor. Educatorilor, învățătorilor și profesorilor – cei care au importanta misiune de a educa și forma generațiile următoare – le doresc inspirație și putere de muncă. Mult succes în noul an școlar!”, a mai scris Dragnea.

Ad placeholder
Adolescenții transmit COVID-19 la fel ca adulții, chiar dacă fac forme mai ușoare ale bolii. Ce înseamnă asta pentru redeschiderea școlilor?
Recomandări
Adolescenții transmit COVID-19 la fel ca adulții, chiar dacă fac forme mai ușoare ale bolii. Ce înseamnă asta pentru redeschiderea școlilor?
 

Carmen Dan: Prima zi a fiecărui an şcolar este unică, în felul ei

Prima zi a fiecărui an şcolar este unică, în felul ei, însă ceea ce rămâne mereu la fel este emoţia, consideră ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Aceasta le urează succes elevilor la începerea şcoliiși le dorește profesorilor putere de muncă.

„Părinţii, dascălii, dar mai ales copiii trăiesc astăzi momente speciale, care semnalează discret trecerea timpului şi care aduc în prim-plan nevoia unei proiecţii pentru viitor. Doresc tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar, dascălilor putere de muncă şi părinţilor înţelepciune pentru a găsi cele mai potrivite metode astfel încât să completeze, cu tact şi eficienţă, educaţia oferită de sistemul nostru de învăţământ”, a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

Ad placeholder

„Prima zi a fiecărui an şcolar este unică, în felul ei, însă ceea ce rămâne mereu la fel este emoţia! Copiii sunt viitorul nostru! Noi suntem cei care le putem da aripi să zboare cât mai sus în viaţă şi cât mai lin!”, mai scrie ministrul de Interne.

Valentin Popa: Se va investi în continuare în educaţie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, susține că se va investi în continuare în educaţie.

„Anul şcolar 2018 – 2019 începe într-o zi care ne duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem. Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate!”, a afirmat Popa, în mesajul de deschidere a noului an şcolar.

Ad placeholder

El a lăudat noile măsuri pe care ministerul le-a luat în ultimele luni pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.

„Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România. Elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani. Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate”, a spus Popa.

Ad placeholder

Paul Stănescu: La nivelul Guvernului, privim educaţia ca pe un factor strategic de dezvoltare!

Vicepremierul Paul Stănescu a precizat, într-un mesaj transmis cu prilejul începerii noului şcolar, că educaţia a fost şi va rămâne o prioritate de guvernare şi tot ceea ce ţine de educaţie trebuie tratat cu maximă responsabilitate.

„Luna septembrie este o lună a emoţiilor pentru că înseamnă nu doar venirea toamnei, ci şi deschiderea unui nou an şcolar. Iar emoţiile îi cuprind deopotrivă pe elevi, pe dascăli şi pe părinţi. Noi, adulţii, ne amintim cu drag momentele reîntâlnirii colegilor şi a profesorilor, iar elevii au acum ocazia să simtă aceleaşi emoţii şi să-şi creeze, la rândul lor, asemenea amintiri. Este de datoria noastră să facem tot ce ne sta în putere ca amintirile elevilor de azi să fie şi plăcute, dar şi utile. Vrem să avem tineri bine pregătiţi, creativi, deschişi, motivaţi, capabili să răspundă provocărilor viitoare. De aceea trebuie să tratam cu maximă responsabilitate tot ceea ce ţine de educaţia copiilor noştri”, se arată în mesajul transmis de Paul Stănescu.

Ad placeholder

Vicepremierul a mai menţionat că Guvernul priveşte educaţia ca pe un factor strategic de dezvoltare.

„La nivelul Guvernului, privim educaţia ca pe un factor strategic de dezvoltare. Pentru că educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică şi o prioritate de guvernare. Investind în învatamânt, investim, de fapt, în noi şi în viitorul nostru.Vă doresc tuturor să aveţi un an frumos, cu rezultate cât mai bune şi cu motive de mândrie! Mult succes!”, a conchis Stănescu în mesajul citat.

Mircea Dușa: Învăţământul militar a devenit unul foarte apreciat

Învăţământul militar a devenit unul foarte apreciat în România şi pregăteşte adevăraţi profesionişti, capabili „să mânuiască tehnica modernă”, susține și secretarul de stat din Ministerul Apărării, Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale.

Ad placeholder

„Învăţământul militar a devenit unul foarte apreciat în România şi rezultatele pe care colegiile noastre naţionale din învăţământul militar le obţin sunt dovadă a faptului că, în colegiile noastre militare, există rigoare, disciplină, iar cadrele didactice, fie cele civile, fie cele militare, sunt foarte bine pregătite şi se ocupă cu responsabilitate de pregătirea viitorilor militari ai ţării. Trăim într-o lume în continuă transformare, într-o lume foarte complicată, într-o lume în care zonele de influenţă se împart şi se reîmpart, într-o lume în care situaţia de securitate se schimbă de la o zi la alta, şi, tocmai de aceea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale am reconsiderat pentru anul de învăţământ 2018-2019 structura reţelei şcolare, fie că e vorba de învăţământul liceal, fie că este vorba de învăţământul superior”, a declarat Mircea Duşa.

Mihai Fifor laudă performanța sistemului militar de învățământ

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a declarat, la rândul său, mândru să constate că sistemul militar de învăţământ românesc este unul cu adevărat performant.

„Începutul noului an şcolar în colegiile naţionale militare şi în şcolile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor Armatei României îmi oferă plăcutul prilej să vă adresez, în numele meu şi al echipei pe care o conduc în fruntea Ministerului Apărării Naţionale, cele mai calde urări de succes şi un an cât mai prolific din punct de vedere al rezultatelor obţinute în procesul de învăţământ”, spune Fifor, în mesajul său.

Totodată, el precizează că asigurarea resursei umane de cea mai bună calitate pentru Armata României va rămâne una dintre priorităţile mandatului său.

„Cu sprijinul Guvernului României, am reuşit să deblocăm, pentru acest an, 6.500 de posturi, pentru încadrarea cărora am declanşat o campanie de recrutare fără precedent. În paralel, am acţionat şi pe palierul educaţional şi formativ, pentru că nu ne dorim simpla refacere cantitativă a resursei de personal, ci punem calitatea pe primul plan”, arată Fifor.

Ana Birchall: „Ce m-a sfătuit bunica mea, Cătălina: ‘Ce ai în cap şi în suflet nu poate să îţi ia nimeni niciodată'”

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, consideră că fiecare leu alocat Educației reprezintă o investiţie.

„Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învăţământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligaţie pe care trebuie să o asigurăm copiilor noştri din prima până în ultima zi de şcoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educaţie oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiţie în prezent şi, mai ales, în viitorul nostru”, a arătat viceprim-ministrul, conform unui comunicat transmis Agerpres.

„Astăzi, în aceste momente frumoase de bucurie, îmi permit să vă spun ce m-a sfătuit, într-un moment asemănător, bunica mea, Cătălina: ‘Ce ai în cap şi în suflet nu poate să îţi ia nimeni niciodată, iar educaţia este cea mai buna zestre pe care o poţi avea vreodată!’ De aceea, consider că educaţia este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri, iar cu fiecare an şcolar cei mici mai adaugă o cărămidă la temelia devenirii lor ca adulţii de mâine. Vă asigur că suntem mândri de reuşitele voastre şi ne străduim să vă facem drumul cât mai uşor. Sunt convinsă că rezultatele voastre la învăţătură vor încununa perseverenţa, munca şi ambiţia de care daţi dovadă”, a declarat Ana Birchall.

 

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close