Mergi direct la conținut »
Polițist din Prahova, reținut pentru luare de mită | Fabrica probe și cerea bani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Polițist din Prahova, reținut pentru luare de mită | Fabrica probe și cerea bani

Polițist din Prahova, reținut pentru luare de mită | Fabrica probe și cerea bani

 

Un polițist din Prahova este acuzat de fapte incredibile. Ofițerul este cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu. Bărbatul plasa, cu ajutorul unui complice, aspirină pisată în mașini și le cerea bani șoferilor pentru a nu le deschide dosare penale. Le spunea oamenilor că are indicii prin care-i poate acuza de trafic de droguri și le cerea bani pentru a nu continua cercetările.

Planul era unul bine pus la punct, spun anchetatorii. Nu mai puțin de 18 persoane au căzut în plasă până când polițistul a fost prins de procurori. Ionuț Bucur presăra aspirină pisată într-o mașină și îl soma pe șofer să-i ofere 4.000 de euro. În acest fel, omul legii garanta că nu va începe cercetările pentru droguri.

Înscena dosare și cerea bani

În ultimele luni, ofițerul ar fi primit bani și bunuri de peste 11.000 de euro de la persoane cărora le-ar fi fabricat dosare pentru a putea să le ceară bani. Printre persoanele vizate în dosar de numără un om de afaceri, dar și un cunoscut interlop din județul Prahova, acuzat de cămătărie.

În perioada septembrie – decembrie 2015, polițistul a primit de la o persoană inculpată în dosar suma de 16.700 de lei, în nouă tranșe, cu titlu de împrumut. Mai apoi, a cerut ca locuința din Vălenii de Munte, înscrisă pe numele socrilor săi, să fie reabilitată și racordată la canalizare. Lucrările au costat 20.000 de lei, dar omul legii n-ar fi plătit nimic, susțin procurorii, potrivit Adevărul.ro

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

De asemenea, a cerut 11.400 de lei pentru a soluționa favorabil dosarul unui inculpat aflat pe rolul Secției 4 de Poliție Ploiești.

Acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Pe 15 septembrie 2015, polițistul a aflat că un individ fără permis a provocat un accident soldat cu pagube uriașe și apoi a fugit de la fața locului. Bărbatul ar fi fost convins să primească de la autorul accidentului suma de 4.000 de euro pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor.

Procurorii susțin că, o lună mai târziu, polițistul l-a oprit în trafic pe șoferul fugar și i-ar fi percheziționat mașina ilegal. Atunci, a plasat în interior un pliculeț cu aspirină pisată și a cerut din nou suma de 4.000 de euro pentru a nu semnala o presupusă faptă de deținere de droguri. Șoferul a negat vehement totul, așa că polițistul nu a mai cerut suma pretinsă.

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'

Rechizitoriul anchetatorilor arată că ofițerul ar fi cerut 3.000 de euro de la tatăl unui tânăr acuzat de viol pentru ca fiul său să scape basma curată.

Potrivit Adevărul.ro, Poliţistul, împreună cu alţi cinci inculpaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în baza unui dosar în care fac cercetări ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova. Toate cele şase persoane, printre care se numără şi un minor, sunt cercetate în stare de libertate, poliţistul sub control judiciar, pentru fapte grave precum infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu, în cazul agentului de poliţie şi dare de mită în cazul celorlalţi.

Close
Închide
  Close