MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

UPDATE/ Cum explică IPJ Dâmbovița faptul că polițiștii le-au cerut „parola” șoferilor care voiau să intre în Târgoviște, în timpul mitingului PSD

Distribuie

Orașul Târgoviște a fost blocat duminică de polițiști și jandarmi pentru mitingul PSD, iar mașinile care nu aparțineau locuitorilor din zonă nu au fost lăsate să treacă de bariere. Oamenii au fost indignați de măsurile de securitate considerate nefirești pentru un miting electoral al partidului de guvernământ.

UPDATE ora 17:10. Poliția Dâmbovița a recunoscut existența parolei și a precizat într-un comunicat că organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting, dar nu pentru intrarea în oraș.

„Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice”, se arată în comunicatul IPJ Dâmbovița.

Imagini noi filmate de un șofer oprit arată însă o altă dimensiune a acțiunii Poliției în sprijinul mitingului de la Târgoviște. Un polițist i-a cerut „parola” ca să intre în oraș!

Imaginile revoltătoare au fost difuzate pe Facebook de unul din șoferii împiedicați să intre în oraș, relatează Digi24, iar în dialogul cu agentul de circulație acesta îi cere să spună „parola”.

Omul voia să ajungă pe stadion pentru meciul Chindia Târgoviște contra echipei Metaloglobus București.

Polițist: Domnu’ șef, în parcare, vă rog!
Șofer: Dar de ce? Nu putem să trecem?
Polițist: Nu, pentru că nu aveți tichet și nu știți nici parola.
Șofer: Despre ce tichet și despre ce parolă este vorba?
Polițist: Uitați cum are colegul din spate, da? Vedeți acolo în parbriz?
Șofer: Nu știu, domne, despre ce e vorba.
Polițist: Deci mi se confirmă prin stație…Vă rog, scoateți mașina în afara părții carosabile.
Șofer: Domnule, vorbiți serios despre parolă?
Polițist: Exact. Este nevoie de o parolă.
Șofer: Ce parolă? Să intri în oraș?
Polițist: Mergeți la miting?
Șofer: Nu, merg la meci, la Chindia.
Polițist: Nu aveți cum. Decât pe jos, pentru că tronsonul ăsta de drum este blocat.
Șofer: Pentru cine, domne? Pentru Dragnea?
Polițist: Nu pentru Dragnea, eu știu că este un miting organizat. Mai mult nu pot să vă spun. Lăsați mașina aici.
Șofer: Sunteți de serviciu și respectați niște dispoziții comuniste cu parolă?
Polițist: Trageți, vă rog, mașina și puteți să mergeți unde vreți.


Citește și:

VIDEO | Manifestația „Toţi pentru Europa”, în Piața Victoriei. Mihai Șora: „Să nu lăsăm pe alții să voteze pentru noi”. Victor Rebengiuc: „Puterea de a schimba țara asta stă în mâinile și în sufletele voastre”


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii