„Oferta mea pentru foştii mei colegi de la PSD rămâne valabilă, acum, după moţiune.(…) Ar trebui să ne aşezăm la masă, să înţelegem că acest guvern s-a terminat, să susţinem împreună un candidat comun în turul al doilea la prezidenţiale, pe domnul Diaconu, care să fie un contracandidat puternic pentru Klaus Iohannis şi să încercăm să reconstruim o guvernare aşa cum am promis-o în 2016 şi imediat în 2017 a distrus-o domnul Dragnea. (…) Domnul Dragnea şi doamna Dăncilă, prelungirea domnului Dragnea, şi-au bătut joc de votul de atunci, de guvernare, de ideile bune. Putem! Avem o şansă un an de zile să facem ce nu am făcut timp de trei ani. Asta depinde de înţelepciunea lor, după care oamenii vor decide la vot dacă vor guvern PNL, USR sau de stânga”, a afirmat Ponta, joi, la Parlament, după adoptarea moţiunii de cenzură.

Potrivit lui Ponta, Pro România are proiecte pregătite şi trei propuneri de premier.

„Noi ne-am pregătit deja care sunt proiectele cele mai importante pentru Pro România, inclusiv m-am pregătit cu trei propuneri (n.r. – de premier), nu cu una, cu care să le discut cu cei de la PSD. Dacă ne înţelegem să mergem la discuţii cu domnul preşedinte Iohannis, pentru că domnului Iohannis nu poţi să-i spui ‘pune-l pe x sau y’, trebuie să discutăm să-i arătăm ce dorim să facem (…). Nu sunt eu propunerea, pentru că nu mă numeşte vreodată pe mine premier domnul Iohannis”, a adăugat Ponta.

Ponta a menţionat că, alături de colegii de la Pro România, vrea să construiască „o guvernare bună, social-democraţie, proiecte serioase”.

„Să ieşim cât mai puţin rău din criza în care deja suntem şi pe care, chiar dacă nu o recunoştea doamna Dăncilă, o ştiţi cu toţii. Nu pot să mă bucur, că nu mă bucur că mi-am bătut fosta echipă, dar cred că s-au bătut ei. Le-am spus de o sută de ori la momentul moţiunii împotriva Guvernului Grindeanu”, a punctat Ponta.

El a explicat că mulţi foşti colegi din PSD „nu erau dornici” (n.r – să discute) crezând că nu trece moţiunea, dar acum primeşte sute de mesaje din partea lor.

Ad placeholder

„Acum sunt foarte dornici, am telefonul plin de mesaje de la PSD. Sute de mesaje care toate începeau: Ai avut dreptate, am fost un prost”.

Citeşte şi:

Care sunt scenariile după căderea Guvernului Dăncilă: Guvern minoritar, de uniune naţională sau Executivul Dăncilă rămâne interimar până după prezidenţiale

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI