Mergi direct la conținut »
Prefectul Buzăului despre deszăpezirea din iarnă: "Dacă va fi nevoie, se va recurge la forţa de constrângere"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prefectul Buzăului despre deszăpezirea din iarnă: "Dacă va fi nevoie, se va recurge la forţa de constrângere"

Prefectul Buzăului despre deszăpezirea din iarnă: „Dacă va fi nevoie, se va recurge la forţa de constrângere”

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a declarat marţi că "nu trebuie să mai existe cazuri în care locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada" şi că "dacă va fi nevoie, se va recurge la forţa de constrângere".

De Cristina Sterian,

Prefectul Județului Buzău a convocat marți Comitetul Județean pentru Situați de Urgență pentru a stabili măsurile ce trebuie duse la îndeplinire pentru iarna care se apropie cu pași repezi.

În urma ședinței la care au participat toți factorii responsabili s-a dispus ca până pe dat de 15 noiembrie să se asigure intregul stoc de material antiderapant, să se verifice utiljale iar unitățile administrativ teritoriale din județ care nu au utilaje proprii să își încheie contracte de deszăpezire astfel încât să nu se ajungă în situația ca anumite localități să rămână izolate.

Potrivit prefectului Carmen Ichim de pe data de 15 noiembrie Prefectura va lua la purificat toate contractele existente și va verifica în teren inclusiv societățile care au încheiat contracte de deszăpezire pentru a se asigura ca numărul de utilaje și stocul de materiale sunt cele prevăzute în caietele de sarcini. Totodată, prefectul Carmen Ichim a anunțat că se vor acorda sancțiuni pentru cei care nu își curăță zăpada din fața locuinței.

„Există ordonanţa 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale în care se prevede că fiecare trebuie să-şi dea zăpada sau poleiul din dreptul locuinţei în care stă, în caz contrar se aplică sancţiuni atât de primării cât şi de reprezentanţii Gărzii de Mediu, lucruri pe care le vom impune ca o obligaţie, o vom transmite primăriilor şi acestea să le facă cunoscute prin orice cale, inclusiv prin biserică. Nu mai vreau să avem cazuri în care locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada (…) Vreau să ajungem şi la forţa de constrângere, nu numai la cheltuirea banilor statului, care de fapt sunt ai noştri, ai tuturor”, a declarat marţi, prefectul Carmen Ichim, la finalul şedinţei extraordinare a a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Potrivit prefectului, „se anunţă o iarnă foarte grea, cu căderi masive de zăpadă şi viscol, comparabilă cu iarna 2012-2013”, iar „până pe 15 noiembrie se vor verifica verifica toate planurile, bazele de deszăpezire, inclusiv contractele de deszăpezire şi starea utilajelor”.


Citește și: VIDEO/ EXCLUSIV PENTRU LIBERTATEA. Primul mesaj al românului rănit în atacul din Las Vegas


 

Close
Închide
  Close