MENIU CAUTĂ

PREMIERĂ LIBERTATEA | Ad Litteram lansează videoclipul „Printre călăi”, o retrospectivă a trei decenii de democraţie

Distribuie

Ad Litteram vine în anul care marchează cei 30 de ani de democraţie cu un nou single – "Printre călăi". Piesa este o retrospectivă a ceea ce au însemnat cele trei decenii de libertate pentru români - o luptă continuă pentru drepturile lor, anunţă artistul.

Single-ul este însoţit de un videoclip care îi arată pe români mereu în stradă, luptând pentru democraţie. Clipul punctează cele mai importante proteste care s-au petrecut în România – de la evenimentele din decembrie ‘89, care au dus la căderea regimului dictatorial, şi până la protestele din 10 august 2018.

Videoclipul care însoţeşte single-ul „Printre călăi” este realizat dintr-un colaj de imagini din timpul protestelor petrecute în România în primii 30 de ani de libertate şi este semnat de Claudiu Ristea.

„Ne-au dezbinat timpurile şi am pierdut legătura cu sufletul. Lăsăm ipocrizia şi laşitatea să ne dea târcoale, iar ura oarbă, dar vicleană, deja şi-a făcut loc. Militez pentru înlăturarea oricărei forme de înrobire a românilor. Acest proiect este un semnal de trezire a conştiinţei”, a explicat pentru Libertatea Cristian Scânteie Ionescu.

 Rapperul Ad Litteram a fost şi în spatele videoclipului „Bogați fără noblețe” care a susţinut mesajul campaniei Libertatea #salvatipipera.

Cine este Ad Litteram

Proiectul a fost înființat de Cristian Scânteie Ionescu și a cunoscut diverse formule, însă niciuna concretă și de lungă durată, astfel că numele de Ad Litteram este folosit ca generic de Scânteie. În august 2002 apare primul album solo Ad Litteram – Procesul Creației. De atunci au urmat cinci albume: „Stâlpul societăţii” (2003), „De aici începe totul” (2006), „Până la ultima suflare” (2007), „Răni cicatrizate” (2010), „Ad Litteram-10” (2012).

Anul 2014 este dedicat de Ad Litteram construcției label-ului „TRIP LABEL” – www.triplabel.ro –, o platformă de promovare, unde se găsesc îmbinate mai multe elemente: producţii video, audio, web. Tot proiectul iese la lumină odată cu lansarea piesei și videoclipului „E joacă!”, un produs 100% Trip Label, piesa fiind realizată în colaborare cu FreakaDaDisk  de la Paraziţii. Urmează single-uri precum „O pastilă dulce” (un featuring cu Laura Gherescu) și videoclipuri la piesele „Belvedere”, „Un golan devenit poet”, „Caustic 13”, cu Mario V, plus „Infam”, o piesă cu videoclip ce anunţa un proiect comun cu R.A.C.L.A.


EXCLUSIV/ Soția lui Ekeng vine de urgență România: „Oh, merde! Leșin de durere! Ce oameni, l-au lăsat să moară din cauză că era negru”. Naty lucrează ca asistent medical în Franța

ȘOCANT: Asistentul care l-a dus pe Ekeng la spital: „Bag p*** în fața lui de negru, mă doare în p*** că a murit!”. Înregistrat de procurori

Durerea mamei care își caută băiatul dispărut acum 45 de ani: „Mă rog la Dumnezeu să mi-l arate în vis, viu sau mort. Dar eu cred că nu e mort”

Citește mai multe despre ad litteram pe Libertatea.

Comentarii