De Adrian Ilie,

Pe 31 octombrie, Coreea de Nord a efectuat testarea unor ”lansatoare multiple de rachete”, însă Japonia a afirmat că este vorba de rachete balistice, test ce contravine rezoluțiilor ONU.

Premierul Shinzo Abe (foto) a condamnat testul în cadrul unui summit la care au participat șefi de stat și de guvern din mai multe țări asiatice, dar a spus că este dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, ”fără condiții”, pentru a rezolva problema cetățenilor japonezi răpiți de autorităților de la Pyongyang.

”Primul-ministru japonez Abe, care face atâta zarvă privind testarea lansatorului nostru multiplu de rachete de parcă un focos nuclear a căzut pe teritoriul japonez, este un imbecil”, a transmit agenția nord-coreeană de știri KCNA, citând o declarației a lui Song Il Ho, responsabilul pentru relația cu Japonia.

”Abe, care face remarci deplasate privind măsurile noastre legitime de autoapărare dând din gură cu nesăbuință nici măcar n-ar trebui să viseze să pună piciorul în Pyongyang”, se mai spune în textul difuzat de KCNA.

În 2002, Coreea de Nord a recunocut că agenți ai săi au răpit 13 japonezi în perioada 1960-1980. Japonia suspține că au fost răpiți 17, dintre care numai cinci au fost repatriați.

Foto: EPA

Citeşte şi:

Liderul Coreei de Nord, despre Trump: ”Avem o relație specială”

Motivul pentru care soția lui Kim Jong-un a dispărut din ochii publicului

Imagini rare cu Kim Jong-un călărind. Liderul nord-coreean a urcat pe muntele sacru din țara sa

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur