MENIU CAUTĂ
15 Noi. 2017 11:25 , de Valentina Postelnicu

#SalariileRomanilor. Premierul Mihai Tudose propune un acord Guvern-sindicate, care să garanteze că prin măsurile fiscale nu scade niciun salariu

Distribuie

Premierul Mihai Tudose anunță un acord Guvern-sindicate, care să garanteze că prin măsurile fiscale nu scade niciun salariu. Șeful Executivului a participat, miercuri, la a Congresul Naţional CNSRL Frăţia, unde a transmis că ”planul de reformă s-a concretizat cu anumite schimbări de aşa natură încât niciun salariu net să nu scadă, iar pensiile să crească.

„Am venit şi cu drag, nu din obligaţie, şi cu recunoştinţă pentru ajutorul extraordinar pe care l-am primit din partea liderilor dumneavoastră atunci când am creionat şi am definitivat acest plan de reformă. (…) Discuţiile s-au concretizat (…) cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de aşa natură încât niciun salariu să nu scadă, niciun salariu net, ba, mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie şi un lucru cert pentru toată lumea – pensiile să crească”, a spus Tudose, în fața sindicaliștilor.

Şeful Executivului a anunțat că dorește un acord între Guvern şi CNSRL Frăţia. „Am stabilit ca împreună, pe baza acordului dumneavoastră, să avem o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern şi confederaţia dumneavoastră, prin care să recunoaştem statutul de partener permanent şi să aibă acest acord nu numai un caracter de lucru făcut şi afişat undeva, ci şi un caracter lucrativ, să încercăm cu ajutorul dumneavoastră să nu derapăm de la ceea ce ne-am propus când am venit la guvernare – mai bine pentru oameni”, a afirmat Tudose.

Șeful Executivului a mai declarat că „În ultima săptămână, o mulţime de multinaţionale, de companii foarte mari, au anunţat deja public că nu vor micşora salariile nete”, a declarat Tudose, la plecarea de la Congresul Naţional CNSRL Frăţia.

Totodată, şeful Executivului a precizat că a dorit să vină la Congres pentru a da asigurări de toată deschiderea Guvernului față de de sindicate.

„Am venit azi împreună cu domnul viceprim-ministru Ciolacu la cea mai mare confederaţie sindicală, la CNSLR Frăţia, din două motive: unul – pentru a le mulţumi pentru ajutorul pe care ni l-au acordat în rezolvarea cât mai multor situaţii specifice din cadrul sindicatelor pe care le reprezintă şi doi – pentru a-i asigura în continuare de toată deschiderea noastră în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României şi un trai mai bun pentru oameni. Mai mult, dacă domniile lor acceptă, le-am propus şi un acord între Guvern şi CNSLR Frăţia, prin care să instituţionalizăm acest schimb permanent de informaţii şi de lucru pentru oameni”, a spus Tudose.

Citește și: EXCLUSIV/ Inna poate rămâne oricând fără numele de scenă. Lucian Gitiță a pus monopol pe artistă

Citește mai multe despre #SalariileRomanilor și sindicate pe Libertatea.

Comentarii