De Adrian Ilie,

Potrivit unui comunicat al USR-PLUS, subiectele discutate au fost: reintroducerea alegerilor în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene, anularea recursului compensatoriu, desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor electorale privind diaspora, impozitarea pensiilor speciale, modificarea radicală a PNDL, stoparea tăierilor ilegale de lemn, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiții, alegerile anticipate.

Liderii USR PLUS și premierul Ludovic Orban au agreat că se vor întâlni periodic, iar Alianța va sprijini Guvernul pentru îndeplinirea unor obiective comune.

Am stabilit să monitorizăm realizarea acestor deziderate și să avem întâlniri periodice cu prim-ministrul Orban. Ne-am arătat disponibilitatea de a veni și cu soluții pentru deblocarea acestor probleme.

Dacian Cioloș, președinte PLUS

Potrivit unei declarații a lui Dan Barna pentru Agerpres, lui Orban i s-a cerut să respecte și acordul politic încheiat între PNL și USR-PLUS la momentul instalării guvernului Orban.

”I-am reamintit premierului, de fapt, că acordul, pactul respectiv politic semnat nu era doar un acord de principiu sau de deziderate, sunt lucruri pe care aşteptăm ca acest Guvern să le aducă la îndeplinire în perioada următoare”, a spus președintele USR.

De asemenea, au început discuțiile exploratorii privind posibilitatea unui candidat comun al liberalilor și USR-PLUS pentru primăria Capitalei astfel încât Gabriela Firea să nu mai obțină un al doilea mandat.

Întâlnirea vine la o zi după ce vicepreședintele USR Stelian Ion și-a arătat iritarea față de faptul că guvernul Orban întârzie reformele în justiție.

”Suntem dezamăgiţi de primele decizii anunţate de ministrul Cătălin Predoiu, guvernul PNL nu foloseşte toate instrumentele le are la dispoziţie pentru a rezolva problemele create de PSD în domeniul Justiţiei. Ministrul a pasat Parlamentului responsabilitatea de a abroga legea recursului compensatoriu sau de a desfiinţa Secţia Specială, dar ştim bine că majoritatea actuală nu este stabilă şi nu îţi permite să faci reforme reale”, a declarat Stelian Ion.

Citeşte şi:

Cum s-au redistribuit voturile din turul I în finala alegerilor prezidențiale. Analiză IRES

Dan Barna îl felicită pe Klaus Iohannis: „Aștept să fie mai implicat decât a fost în primul mandat și să înceapă imediat discuțiile pentru anticipate”

Dan Barna rămâne la şefia partidului. 9.654 de membri USR au participat la scrutinul intern, 75% au votat în favoarea lui

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur