Cazul a generat o puternică indignare publică, inclusiv STS suspendând-o pe operatoare, dupa ce Libertatea i-a sesizat momentul prin înregistrarea convorbirii.

Astăzi, ziarul Graiul Sălajului titrează: „Șoferul din autogară și operatoarea de la 112 din Zalău, victime ale discriminării răsturnate”.

„Șoferul și operatoarea de la 112, care muncesc și plătesc taxe, sunt acum victime ale discriminării „răsturnate”, pentru că aceste două persoane vor fi sancționate, deoarece în cazul lor legea, dar mai ales interpretarea legii, sub presiunea mediatică și a „advocacy-ului” unor asociații, se aplică, iar în cazul altora, legea nu se aplică. Asta pentru că noi am permis lucrul acesta de frică să nu fim catalogați pe nedrept rasiști”, notează autorul articolului.

„Ne e frică să spunem că ne dispera cerșitul agresiv pe la terasele în care chelnerițele sunt agresate fizic și verbal, că ne dispera gunoaiele răscolite și abandonate, ridicatul de poale și făcut nevoile fiziologice în fața școlilor, călători care vor să circule fără să plătească, etc. Ne e frică să spunem lucrurile acestea și unii chiar pe asta se bazează, astfel că ajungem să fim discriminați și lăsăți să ne descurcăm și sa reacționăm, sub presiune, cum putem, cu riscul de a cădea sub incidența legii”, își încheie articolul autorul.

Nu este prima oară când chiar presa folosește o retorică rasistă la adresa comunității rome și a altor grupuri vulnerabile.

Citeşte şi:

Rasismul de la 112. O operatoare STS înjură o femeie romă bătută: “Vorbiți ca ciorile!” “Trăzni-v-ar! Du-te dreacu!”

VIDEO | „Suntem oameni, nu suntem câini”! Cum nu sunt acceptați romii în unele curse auto din România săracă. Urmare la videoclipul viral cu femeia bătută în autogara din Zalău

Pe urmele filmului care a șocat internetul. Femeia cu copil în brațe bătută în autogara din Zalău povestește prin ce a trecut

LA FIX | Ce șanse ai când 112 te face cioară, nebună și te dă „dreacu’”?

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"
GSP.RO

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii
HOROSCOP

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii