Mergi direct la conținut »
Presa internațională, despre cozile infernale formate de români la secțiile de vot din diaspora
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Presa internațională, despre cozile infernale formate de români la secțiile de vot din diaspora

Presa internațională, despre cozile infernale formate de români la secțiile de vot din diaspora

Presa internațională a relatat că mii de români din diaspora nu au apucat să voteze duminică, la alegerile europarlamentare 2019, deși au stat la cozi kilometrice în încercarea de a-și exprima dreptul la vot. 

De Andreea Radu,

Deși au mers la secțiile de votare din principalele orașe din Europa de la primele ore ale dimineții, mulți români din Diaspora nu au apucat să voteze pe 26 mai.

„Românii care trăiesc în străinătate se confruntă cu cozi lungi la secțiile de votare din Europa. Poliția din West Midlands a declarat că au fost chemați la o secție de votare din Birmingham, Anglia, din cauza numărului prea mare de oameni. Televiziunea de stat a țării a informat că există o cerere de prelungire a programului de vot în străinătate, care a fost respinsă de autorități”, a relatat BBC.

Euronews a relatat că românii au protestat în Olanda, Belgia și Londra după ce nu au reușit să-și exercite dreptul la vot. În unele cazuri, a fost nevoie de intervenția poliției

„Poliția a fost chemată în timp ce mulțimea striga ‘Vrem să votăm’ și ‘Hoții’. Duminică, votul dublu a fost primul mare test de popularitate pentru partidul de guvernământ PSD, a cărui revizuire a sistemului judiciar a atras critici puternice din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite”, a punctat Euronews.

Închiderea urnelor la ora 21 a declanșat un scandal de proporții la Ambasada României de la Haga, unde sute de români așteptau să voteze.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Presa din Marea Britanie a relatat că „un număr mare de alegători români au așteptat ore în șir în fața unei secții de votare din Leicester”.

„La ora prânzului, zona din jurul Braunstone Avenue a devenit atât de ocupată încât poliția din Leuicestershire a decis să o închidă traficului și a cerut șoferilor să evite zona”, a informat leicestermercury.co.uk.

Luni, Reuters a notat că românii pedepsesc partidul de guvernământ în referendumul anti-corupție. „Românii au respins în mod copleșitor măsurile care pot face dificilă combaterea corupției participând la referendum. PSD a primit o dublă lovitură, pierzând și sprijinul în alegerile europene”.


Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

VIDEO | Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Alegeri europarlamentare 2019. De ce contează Parlamentul European. Cinci decizii ale eurodeputaţilor care au schimbat viața oamenilor din UE


 

Close
Închide
  Close