UPDATE 14.07:  Premierul Sorin Grindeanu a declarat, după votarea bugetului pe 2017, că, în ceea ce privește Ordonanța 13/2007 privind modificarea codurile penale și Ordonanța 14 care o abrogă pe prima, își va exprima opinia, miercuri, după moțiunea de cenzură.

Citește și: Sorin Grindeanu nu exclude varianta instalării unui tehnocrat în fruntea Ministerului Justiției

UPDATE 14.00: Un deputat USR își acuză colegii că l-au bruscat după ce i-a filmat în timp ce părăseau sala de plen, în semn de protest față de mesajul șefului statului.

UPDATE 13.43: Camera Deputaților și Senatul au reluat, marți, dezbaterea asupra bugetelor după discursul președintelui, iar la scurt timp au anunțat că bugetul a fost votat.

UPDATE 12.32: Liderul PSD Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților a explicat, marți, după discursul președintelui Iohannis, că s-a decis să nu fie invitat Guvernul la acest mesaj și nici alte instituții, pentru că era vorba despre un mesaj adresat Legislativului.

Am asistat la discursul președintelui din Parlament, m-am așteptat să fie un discurs de unitate, de îndemn la calm și stabilitate, din păcate președintele a ales să vorbească în continuare despre divizare, despre parlamentari buni și parlamentari răi. Sunt de acord cu el că alegerile anticipate nu reprezintă o soluție. Îndemnul meu este să lase Guvernul în pace să guverneze, pentru că este un program bun și toată țara va avea de câștigat. Am sperat că vor veni niște semnale de pace.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

S-a referit la PSD și ALDE ca la niște parlamentari care nu sunt agreați. Trebuie să fie președintele tuturor românilor. I-am spus la final că în continuare sper să putem împreună să facem pace în România. Suspendarea nu a fost și nu este o soluție, România are nevoie de pace socială”, a declarat Liviu Dragnea.

UPDATE 12.32: ”Sunt dezamăgit de discursul președintelui pentru că mă așteptam ca acesta să găsească calea către dialog către detensionare”, a declarat la final Tăriceanu.

UPDATE 12.24: ”Probabil ați urmărit imaginile de la demonstrațiile care au avut loc în ultimele zile, cea mai mare în București, în Piața Victoriei, dar și în multe orașe din România, din alte țări. Imaginea aceea splendidă din Piața Victoriei cu luminile aprinse! Democrația trebuie apărată și pentru multă democrație este nevoie de educație. Îi felicit pe părinții care și-au dus copiii în piață pentru o lecție autentică de democrație! Să păstrăm democrația vie și țara curată pentru generațiile care vin după noi, pentru viitorul României!”, a încheiat președintele Iohannis.

UPDATE 12.20: Ați câștigat, acum guvernați! România are nevoie de un Guvern care lucrează transparent, la lumina zilei, nu noaptea pe furiș. Legiferați pentru România, nu pentru un grup, conduceți responsabil, sunt mari așteptări din partea societății. Lumea v-a votat pentru că v-a crezut, ce ați promis, faceți!

Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie
Recomandări
Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie

Sunt mari așteptări din partea mediului economic. Nu vă bateți joc de România, suntem într-o situație macroeconomică foarte bună, păstrați trendul ascendent. Păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internașionați, România este o țară stabilă în regiune.

Am legiferat timp de mulți ani în așa felk încât România să devină parte importantă din NATO, UE, lumea are mari așteptări de la noi, să nu îi dezamăgim. 

Dacă PSD, care a generat această criză, nu o va rezolva, voi convoca la discuții la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile. Aștept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea, apoi voi convoca referendumul”, a mai declarat Iohannis.

UPDATE 12.15: Membrii PSD părăsesc sala. ”Gata, ați obosit?”, a fost replica președintelui.

Aleșii PSD părăsesc sala, în timpul discursului lui Iohannis

UPDATE 12.06: M-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja. Sunteți un nou parlament și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor parlamentari și vechilor parlamentari vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări. Aș fi vrut astăzi, în condiții normale la început de mandat, să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aș fi putut să vă vorbes despre Centenar, în 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aș fi putut să vorbesc despre proiectul de țară. Cu toții ne dorim în definitiv, o țară prosperă, ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză.

Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?
Recomandări
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?

Sute de mii de români protestează în stradă, națiunea e în alertă, e vie, ea atentă și e foarte nemulțumită.

O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români cred că țara merge în direcția greșită. Doamnelor și domnilor, cum s-a ajuns aici la numai o lună după alegeri?

Cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. A promis în campanie ceva și în primele zile au făcut altceva. Pohta ce-ați pohtit se vede că nu a fost cea pe care ați arătat-o în cmapanie. Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați

Ce facem? Care sunt soluțiile și marja de manevră pentru a ieși din impas. Retragerea Ordonanței 13 și, eventual, demiterea unui ministru este cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipante sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi, în mod natural, cel care a cauzat problema: PSD!”, a declarat Klaus Iohannis, iar membrii PSD s-au ridicat de pe scaune.

UPDATE 12.04: Șeful statului a fost întâmpinat cu aplauze, iar membrii Parlamentului s-au ridicat în momentul în care Iohannis a intrat.

UPDATE 12.00: Președintele Klaus Iohannis a sosit, însă contrar uzanţelor, nu este aşteptat la intrare de către şefii Parlamentului.

UPDATE 11.45: Premierul Sorin Grindeanu nu va fi prezent la discursul președintelui. Camera Deputaţilor nu a transmis nicio invitaţie oficială diplomaţilor, şefilor de instituţii, liderilor bisericilor şi personalităţilor pentru discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, aşa cum se obişnuieşte la astfel de ocazii.

UPDATE 11.10: Premierul Sorin Grindeanu are în această dimineață o întâlnire cu reprezentanți ai ambasadei SUA, la Palatul Victoria. La întâlnire vor fi prezenți și reprezentanții unei companii importante americane.

UPDATE 11.10: ”PSD rămâne un partid generator de conflict care doar mimează atașamentul față de lege. Este o ruptură uriașă între declarații și fapte. Astăzi, toate balcoanele vor fi pline de oameni aduși de PSD să genereze conflict”, a declarat președintele interimar PNL, Raluca Turcan.

UPDATE 10.50: Bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru anul în curs a fost adoptat în forma propusă de Guvern. Bugetul Ministerului Culturii a fost adoptat cu 176 de voturi ‘pentru’ și 70 ‘împotrivă’.

UPDATE 10.20: Camera Deputaților și Senatul au reluat, marți, dezbaterea asupra bugetelor principalilor ordonatori de credite pe anul în curs. Parlamentul urmează să dea astăzi votul final asupra proiectelor legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

UPDATE 08.20: Ședinţa de plen reunit care va începe la ora 10.00 pentru a dezbate bugetul va fi întreruptă pentru ca deputaţii şi senatorii să asculte mesajul prezidenţial. După mesajul acestuia dezbaterile pe buget vor fi reluate. Liderii coaliţiei guvernamentale i-au cerut ca mesajul să conţină şi un apel la calm, în contextul amplelor proteste în mai multe oraşe ale ţării.


”Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriți!”, a scris președintele Iohannis pe pagina de Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranţa luni, la Parlament, că mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis urmează să îl adreseze în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va fi unul echilibrat, iar şeful statului va lansa un apel la calm şi stabilitate aşa cum au făcut şi social-democraţii.

„Mâine (marţi – n.r.) sper ca preşedintele să aibă un mesaj echilibrat şi un apel la calm şi la stabilitate pe care îl avem şi noi. Dar o să vedem mâine ce mesaj”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat despre mesajul pe care Klaus Iohannis îl va transmite, marţi, Parlamentului.

Și premierul Sorin Grindeanu a anunțat că va participa la mesajul pe care președintele Klaus Iohannis îl va susține în plenul Parlamentului.

Birourile Permanente Reunite au acceptat, luni, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a se adresa Parlamentului marţi, la ora 12.00. La şedinţa de plen reunit va participa şi premierul Sorin Grindeanu.

Preşedintele Iohannis a cerut săptămâna trecută să se adreseze Parlamentului pe tema modificărilor la Codul Penal. În acest sens, şeful statului a trimis o scrisoare deschisă preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului cu această solicitare. Tema discursului se referă la modificările făcute de Guvern Codului Penal şi de procedură penală şi la evenimentele generate de decizia Executivului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
FANATIK.RO
Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
FANATIK.RO
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Știrileprotv.ro
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Unica.ro
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI