Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. „Am discutat despre Schengen”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Președintele Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. „Am discutat despre Schengen”

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron. „Am discutat despre Schengen”

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

UPDATE ora 12:05. Președintele Klaus Iohannis a spus că a avut o „întâlnire foarte bună” cu Emmanuel Macron.

„Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Pe agenda discuțiilor dintre Klaus Iohannis și Emmanuel Macron au fost subiecte din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale, potrivit Administrației Prezidențiale.

Totodată, întrebat joi la sosirea la sediul Consiliului European dacă va discuta cu Macron despre aderarea României la Spațiul Schengen, Iohannis a răspuns: „Da, sigur o să discut. Este o temă importantă pentru noi”.

Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu omologul său francez, tot la Bruxelles, pe 25 mai. Atunci, șeful statului a discutat în marja Reuniunii şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, cu mai mulți omologi, printre care și noul președinte al al Franței, Emmanuel Macron, cu președintele SUA, Donald Trump, precum și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel și premierul Canadei, Justin Trudeau.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Președintele Iohannis va mai participa, vineri, la sesiunea de lucru a Consiliului European, conform agendei șefului statului.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European de la Bruxelles se referă la securitate și apărare, ocupare, creștere economică și competitivitate, migrație, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și: Iohannis, despre viitorul premier: Integru, fără probleme penale, care mă convinge că are capacitatea să conducă un Guvern și cu majoritate în spate

Close
Închide
  Close