Mergi direct la conținut »
Președintele Israelului, scandalizat de avertismentul unui oficial german: ”Este o capitulare în fața antisemitismului”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Președintele Israelului, scandalizat de avertismentul unui oficial german: ”Este o capitulare în fața antisemitismului”

Președintele Israelului, scandalizat de avertismentul unui oficial german: ”Este o capitulare în fața antisemitismului”

Avertismentul dat în Germania ca evreii să nu poarte kippah - acoperământul de cap specific evreiesc - în locuri publice în această ţară reprezintă o "capitulare în faţa antisemitismului" şi arată că evreii nu sunt în siguranţă acolo, a declarat duminică preşedintele israelian Reuven Rivlin, transmite AFP, preluată de Agerpres.

De Adrian Ilie,

„Eu nu pot să-i sfătuiesc pe evrei să poarte kippah oriunde tot timpul în Germania”, din cauza creşterii numărului atacurilor împotriva lor, a declarat cu o zi în urmă comisarul guvernamental german responsabil de combaterea antisemitismului, Felix Klein, într-un interviu.

Rivlin s-a declarat „şocat” de afirmaţiile făcute de oficialul german. Apreciind totodată „angajamentul guvernului german faţă de comunitatea evreiască”, preşedintele israelian l-a acuzat pe Klein că cedează în faţa persoanelor cu opinii antisemite în Germania. „Temerile privind securitatea evreilor germani reprezintă o capitulare în faţa antisemitismului şi admit încă o dată că evreii nu sunt în siguranţă pe pământ german”, a afirmat preşedintele Rivlin, citat într-un comunicat.

Acţiunile criminale cu caracter antisemit au crescut anul trecut cu aproximativ 20% în Germania, iar în 90% din cazuri au fost atribuite de către Ministerul de Interne german persoanelor provenind din medii de extrema dreaptă.

Klein, al cărui post în cadrul guvernului Angelei Merkel a fost creat la începutul anului 2018, a acuzat de asemenea „canalele de televiziune arabe care transmit o imagine funestă a Israelului şi a evreilor”, influenţând, potrivit lui, acţiunile antisemite.

În pofida deceniilor de condamnare a Holocaustului, în care şi-au pierdut viaţa şase milioane de evrei, Germania nu face excepţie în Europa, unde se observă o recrudescenţă a violenţelor antisemite.

Citește și:Lansarea unei cărți-eveniment – povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu

Close
Închide
  Close