Mergi direct la conținut »
Prima fermă solară plutitoare din Europa, inaugurată în Franța. Poate alimenta cu energie un oraș cât Năsăudul Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Prima fermă solară plutitoare din Europa, inaugurată în Franța. Poate alimenta cu energie un oraș cât Năsăudul

Franța a inaugurat, vineri, prima fermă solară plutitoare, singura de acest tip din Europa. 47.000 de panouri fotovoltaice au fost amplasate pe suprafața unui lac din localitatea Piolenc, situată în sudul țării, relatează portalul Thelocal.fr.

De Răzvan Mihalașcu,

Proiectul a fost coordonat de Louis Driey, primarul localității Piolenc, care a lansat o dezbatere despre cum poate fi folosit lacul artifical de 50 de hectare, realizat prin inundarea unei foste cariere, notează Thelocal.fr.

„În momentul în care am lansat proiectul, instalarea de panouri solare pe apă era o premieră mondială. Franța nu a crezut (în acest proiect, n.red), chinezii l-au implementat și a fost nevoie ca firma Akuo Energy și Ciel et terre să-l realizeze în toată lumea pentru ca francezii să creadă în această idee”, a declarat edilul Louis Driey pentru publicația Le Parisien.

Acum, prima fermă solară plutitoare din Europa a fost pusă în funcțiune și furnizează necesarul de energie electrică pentru 4.733 de gospodării, adică pentru aproape 10.000 de oameni, cam cât locuiesc și în orașul Năsăud din județul Bistrița Năsăud.

„Energia solară nu afectează solul pe termen lung și nu poluează apa. Peste ani, vor apărea pești acolo și se vor dezvolta faună și floră”, au precizat autoritățile din localitatea franceză.

Potrivit Energyreviewmena.com, construirea fermei solare plutitoare a fost finanțată parțial și din donațiile oamenilor care locuiesc în departamentul francez Vaucluse. Autoritățile locale au investit de asemenea în acest proiect.

Cu o capacitate de 17 megawați, ferma solară plutitoare din Piolenc este cea mai puternică din Europa. Aceasta a fost construită de Akuo Energy, o companie ce produce energie din surse regenerabile.

Astfel de ferme solare plutitoare există în țări dezvoltate din Asia, în special în Japonia și în China.

foto: Hepta

Citeşte şi:

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
Close
Închide
  Close