13 Iul. 2017 15:50

Primăria Sectorului 1 a început ridicarea maşinilor abandonate şi pe cele cu proprietar neidentificat. Recuperarea acestora costă 2.000 de lei

Distribuie

Primăria Sectorului 1 a început ridicarea maşinilor abandonate. Primăria Sectorului 1 a început miercuri, 12 iulie, ridicarea maşinilor abandonate pe străzi şi pe cele cu proprietar neidentificat.

Autoturismele ridicate vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe Şoseaua Odăi nr. 3-5, special amenajat în acest scop de administraţia locală și vor putea fi restituite proprietarului sau deţinătorului legal, abia după ce acesta achită o amendă, fără a plăti și o taxă de depozitare, ci doar pe cea de ridicare a mașinii.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV / E oficial! A început urmărirea penală împotriva polițistului care l-a altoit pe Boureanu


“Având în vedere că spaţiul de depozitare a autoturismelor abandonate aparţine Primăriei Sectorului 1, administraţia locală nu percepe nicio taxă pentru depozitarea acestora. În schimb, vehiculul abandonat va fi restituit proprietarului sau deţinătorului legal numai după ce acesta achită suma de 2.000 de lei, cu titlu de amendă, potrivit procedurilor instituite de Legea nr.421/2002, la care se adaugă taxa de ridicare şi transport în cuantum de 500 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, citat de b365.ro.

Deocamdată, vor fi ridicate doar maşinile abandonate şi cele declarate fără stăpân, nu şi cele parcate neregulamentar, iar depistarea acestora intră în atribuţiile Poliţiei Locale Sector 1.

În schimb, Poliția Locală poate ridica mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4.   Poliția Locală poate ridica mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4, după ce Consiliul local sector 4 a adoptat, pe 3 aprilie 2017, o hotărâre în acest sens. 

Direcția Generală de Poliție Locală este împuternicită să ridice, transporte, depoziteze și elibereze vehiculele staționate neregulamentar pe raza sectorului 4.

Înainte de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, Poliția Locală sector 4 va contacta, prin dispecerat, proprietarul mașinii, pentru a-i comunica faptul că în cel mult 30 de minute are obligația să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea și transportul acestuia.

În cazul în care acesta nu poate fi contactat sau nu se prezintă,  se va proceda la ridicarea și transportul autovehiculului.

Excepție de la această procedură sunt mașinile blochează drumurile de acces către spitale, grădinițe, instituții publice și circulația transportului în comun.


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Oana Roman s-ar întoarce în televiziune, dar nu oricum. Vrea locul Mihaelei Rădulescu sau al Andreei Esca


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Noi descoperiri arheologice la Curtea Domnească de la Târgoviște
Loading...
Comentarii