De Denisa Dudescu,

Măsura a fost luată întrucât locurile de cazare din judeţului Dâmboviţa pentru COVID-19 sunt ocupate de persoanele aflate în carantină.   Hotelul Ceres din oraşul staţiune Pucioasa va fi utilizat de statul român, în contextul epidemiologic actual în care pandemia de coronavirus începe să-şi arate colţii în tot mai multe zone ale ţării.  Primarul localității, Pucioasa, este nemulțumit și spune că nimeni nu i-a comunicat official această decizie.

”În urma unei decizii a Ministerului Muncii, prin care pune la dispoziție autorităților toate hotelurile pe care le dețin în țară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis astăzi o decizie prin care Hotelul Ceres devine centru de carantină! Am incercat cu argumente să împiedic această decizie dar se pare că intrarea în zona roșie și a Spaniei, Germaniei si Franței duce la o creștere exponențială a numarului de persoane pentru care se înlocuiește decizia izolarii la domiciliu cu cea de intrare în carantină,” a scris primarul Constantin Ana pe Facebook

Soluţia aleasă de autorităţi nu este pe placul Primăriei Pucioasa, care se teme de o explozie a cazurilor de COVID-19 în oraşul-staţiune.  

În acest moment hotelul este în subordinea Casei Naţionale de Pensii.

„Noi avem o adresă înaintată de Casa Naţională de Pensii prin care ni se spune că au intenţia de a rechiziţiona Hotelul Ceres din Pucioasa. Noi suntem o instituţie de stat şi nu avem ce face. În caz de forţă majoră trebuie să facem lucrul acesta. Adresa de la Casa Naţională de Pensii, prin care ne atenţionează şi ne spune lucrul acesta, a fost primită pe 18 martie. Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituţia Prefectului Dâmboviţa, şi-a manifestat intenţia de a ne rechiziţiona hotelul, a declarat Cerasela Roşoiu, directorul Hotelului Ceres Pucioasa, pentru jurnaldedambovita.ro.

Hotelul Ceres dispune de 230 locuri de cazare în camere duble, de categoria două stele.   Staţiunea se află la 350 metri altitudine, într-o zona dominată de coline împădurite care determină un climat stimulent, cu veri răcoroase.    Judeţul Dâmboviţa are, în momentul de faţă, doar 53 de locuri de cazare pentru persoanele carantinate.

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense