Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Primele fotografii cu Marko Attila, refugiat în Ungaria pentru a nu fi arestat și trimis în România. Se relaxează la o bere cu politicieni
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV / Primele fotografii cu Marko Attila, refugiat în Ungaria pentru a nu fi arestat și trimis în România. Se relaxează la o bere cu politicieni

EXCLUSIV / Primele fotografii cu Marko Attila, refugiat în Ungaria pentru a nu fi arestat și trimis în România. Se relaxează la o bere cu politicieni

De Mihai Niculescu,

Primele fotografii cu Marko Attila, refugiat în Ungaria pentru a nu fi arestat și trimis în România, îl arată pe fostul deputat UDMR relaxat, la o terasă. Marko Attila nu se ferește deloc să apară în public, deși este urmărit prin Interpol, cu mandat de arestare preventivă și condamnat la cinci ani de închisoare. Multe voci au spus că acesta este ascuns și protejat de autoritățile ungare din motive care țin de apartenența la serviciile secrete. Iată că Marko Attila este prezent nu numai pe rețelele sociale, dar și în viața de zi cu zi, și nu se sfiește să iasă la o bere și alte preparate tradiționale ungurești, alături de câțiva cunoscuți politicieni. O demonstrează imaginile exclusive, obținute de cotidianul Libertatea, cu fostul deputat urmărit internațional, complet relaxat pe o terasă din Budapesta. Prejudiciul de aproape 85 de milioane de euro care i se impută pare să nu mai conteze.

Primele fotografii cu Marko Attila aflat în libertate în Ungaria, în pofida faptului este urmărit prin Interpol de trei ani, îl arată pe acesta relaxat la o discuție amicală cu prietenii. Fostul deputat UDMR participa la Festivalul Secuiesc din Budapesta, desfășurat în perioada 11-13 mai 2018, în compania lui Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, și Potapi Arpad Janos, secretar de stat în Guvernul Ungariei, coordonatorul Secretariatului de stat pentru politica națională. Aceasta este, de altfel, structura prin care sunt alocate majoritatea fondurilor ungare către asociații sau fundații maghiare din România.

Marko Atilla a participat recent la un festival în Budapesta

Marko Attila a participat recent la un festival în Budapesta

Cinci ani de închisoare în dosarul restituirilor ANRP și 85 de milioane de euro prejudiciu

Marko Attila, fost șef al Departamentului pentru Relații Interetnice din Guvern și ex-deputat UDMR, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru retrocedarea ilegala a clădirii Colegiului Szekely Miko, din municipiul Sfântu Gheorghe. Inițial, în acest dosar scăpase cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar judecătorii Curții de Apel București au dispus transformarea într-o pedeapsă cu executare, pentru că, între timp, fusese trimis în judecată într-un alt dosar. Marko Attila era acuzat de ”abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Fostul deputat UDMR Marko Attila-Gabor a primit cinci ani de închisoare cu executare și în dosarul restituirilor de la ANRP, alături de alte persoane, în februarie 2018. Această decizia nu este însă definitivă. Fostul şef al ANI Horia Georgescu, fostul deputat Cătălin Theodor Nicolescu, Attila Marko, Ingrid Zaarour, fosta președintă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, și alți angajați și oameni de afaceri sunt acuzați de exploatarea unui mecanism prin care imobilele pentru care s-au acordat despăgubiri de la stat au fost supraevaluate. Prejudiciul adus bugetului a fost calculat de procurori la 85 milioane de euro.

Pentru Marko Attila, pe 29 aprilie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis mandat de arestare preventivă, însă fostul deputat era deja fugit în Ungaria la acea dată. Întrucât s-a sustras urmăririi penale și s-a refugiat în străinătate, la data de 06.05.2015 a fost emis pe numele său mandat european de arestare.


Citește și:

DOCUMENTE | PSD vrea să dea Bisericii păduri pe care le-a pierdut în justiţie. Liviu Dragnea, printre iniţiatori

Close
Închide
  Close