UPDATE ora 17.50 Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, spune că Ivan Patzaichin a fost ”un om extraordinar” și ”un sportiv de excepție”.

„Ivan Patzaichin a părăsit astăzi această lume, însă performanțele lui vor rămâne în istoria sportului românesc. România este mai săracă fără «amiralul flotei românești». El a fost și rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un sportiv de excepție. Un model de profesionalism, determinare și dăruire pentru actualele si viitoarele generații de sportivi. Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a trsnsmis Elisabeta Lipă, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Federației Române de Canotaj.

UPDATE ora 17.38 O reacție a venit și din partea fostului pugilist Lucian Bute.

”O zi tristă pentru sportul românesc. Condoleanțe familiei si tuturor românilor pentru aceasta pierdere. Omul a plecat, Legenda este nemuritoare!”, a scris Bute pe Facebook.

UPDATE ora 16.25 Fosta gimnastă Nadia Comăneci îl descrie pe Ivan Patzaichin drept „un gigant al sportului”.

”Un gigant al sportului …o legenda nemuritoare …un prieten drag…. un om minunat. RIP Draga Ivan Patzaichin”, a scris pe Facebook Nadia Comăneci.

UPDATE ora 16.00 Ivan Patzaichin a fost „cel mai mare canoist de pe planetă al tuturor timpurilor”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe (FRKC), Ioan Bîrlădeanu, pentru Agerpres.

CAZUL DIN DROBETA. Preotul s-a opus ca fiul să participe la consilierea psihologică de la școală, băiatul de 13 ani s-a sinucis și vina a fost aruncată pe „despărțirea de prietenă”. Ce a urmat
Recomandări
CAZUL DIN DROBETA. Preotul s-a opus ca fiul să participe la consilierea psihologică de la școală, băiatul de 13 ani s-a sinucis și vina a fost aruncată pe „despărțirea de prietenă”. Ce a urmat

„Nu încape discuţie, este de departe cel mai mare. Are cele mai multe medalii şi la simplu, şi la dublu, şi în vremurile vechi, şi în vremurile noi. Oricum o luăm, Ivan Patzaichin a fost cel mai mare. Şi aşa va rămâne”, a spus Ioan Bîrlădeanu.

Președintele FRKC adaugă că moartea lui Ivan Patzaichin reprezintă ”o pierdere enormă” pentru sportul românesc.

”Plecarea lui Ivan lasă un gol imens în sufletul tuturor, mai ales în sufletul nostru, al celor care l-am cunoscut şi am avut privilegiul să lucrăm cu el. Nu numai că niciodată nu va mai avea România un alt Ivan Patzaichin, dar nu va mai avea nimeni pe planetă un Ivan. Şi îmi asum când spun asta”, a mai precizat Ioan Bîrlădeanu.

UPDATE ora 12.35 Ministrul Tineretului și Sportului și campionul paralimpic Eduard Novak scrie pe Facebook că Ivan Patzaichin a fost pentru el un idol, ”ca sportiv și ca om”, și că l-a ”inspirat în drumul către marea performanță”.

”Unul dintre idolii mei, ca sportiv și om, care mi-a fost model și m-a inspirat în drumul către marea performanță, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toți, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete și în amintire. Condoleanțe familiei!”, a transmis Eduard Novak.

Ce a spus despre România, în fața Senatului american, Kathleen Kavalec, prima femeie nominalizată ca ambasador SUA la București
Recomandări
Ce a spus despre România, în fața Senatului american, Kathleen Kavalec, prima femeie nominalizată ca ambasador SUA la București

UPDATE ora 12.15 Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanța, foștii fotbaliști Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu spun că Ivan Patzaichin va fi mereu ”un model de cum se construiește succesul”.

„Rămas bun, «amirale»! Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai țării, «amiralul flotei românești», Ivan Patzaichin.

A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaștem! Ivan Patzachin a fost și va fi mereu un model de cum se construiește succesul: dăruire, voință, profesionalism.

Rămas bun, prietene!

Gheorghe Hagi – manager tehnic Farul Constanța

Gheorghe Popescu – președinte Farul Constanța”, au transmis foștii mari fotbaliști.


„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, este mesajul publicat duminică dimineață pe pagina de Facebook a lui Ivan Patzaichin de familia acestuia.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Cum ajunge un condamnat penal să cerceteze acțiunile medicilor de la Ambulanța Tulcea
Recomandări
Cum ajunge un condamnat penal să cerceteze acțiunile medicilor de la Ambulanța Tulcea

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!

Condoleanțe familiei!

Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, au transmis și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Un mesaj a venit și din partea lui Octavian Bellu, fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică al României.

„S-a dus în Olimp, printre Zei! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Nu îl vom uita!”, a declarat Bellu pentru Libertatea.

„A plecat dintre noi cu decența și smerenia cu care și-a mânuit pagaia, și-a purtat colanul și medaliile. Un mare om, mare caracter, uriaș prieten. Tristețea națiunii române! Pierderea lui Ivan Patzaichin!”, a transmis, la rândul său, Carmen Tocală, președinta Federației Române de Baschet, la solicitarea ziarului.

O reacție a venit și din partea atletei Constantina Diță, campioană olimpică la maraton în 2008.

„Of Doamne! Nu-mi vine să cred! O legendă, un om cu caracter! Drum lin, Ivan Patzaichin! Condoleanțe familiei!”, a scris Constantina Diță într-un comentariu pe Facebook, la postarea prin care familia canoistului a anunțat decesul acestuia.

”O legendă nemuritoare a sportului românesc și mondial”, astflel îl descrie Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) pe Ivan Patziachin.

”Pentru noi, Ivan e Campionul dintre Oameni și Omul dintre Campioni. Ivan a fost un CampiOm, o poveste fără sfârșit a sportului românesc. E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruiești, te pregătești și crezi în tine. Că poți vâsli cu inima atunci când pagaea se rupe, că trebuie să dai înainte să primești și că nu e nimic mai înălțător decât să îi ajuți pe alții să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan, plecat din Deltă, de la Mila 23, să devină campion. Și a reușit. Rămas bun, Ivan! Pentru noi ești nemuritor!”, a transmis Mihai Covaliu, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a COSR.

Și Clubul Sportiv Dinamo, la care a fost legitimat canoistul, ”deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului Ivan Patzaichin”. Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții clubului precizează că ”este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat «Amiralul» pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el”.

”Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere:

• 7 medalii olimpice: 4 de aur și 3 de argint

• 22 de medalii mondiale, dintre care 8 de aur

• 1 titlu de campion european

• 40 de titluri de campion național

• Declarat de forul internaţional de kaiac-canoe Sportivul Secolului XX

• Recompensat de Comitetul Internațional Olimpic cu Ordinul Olimpic “Colanul de Platină”

• Recompensat Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu Colanul de Aur

Marele Ivan Patzaichin a părăsit această lume pentru a intra definitiv în legendă. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”, se arată în mesajul Clubului Sportiv Dinamo.

Reprezentanții Festivalului Rowmania, organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, spun despre marele canoist că a fost ”reperul, inspirația și motorul” asociației, iar pierderea sa este una ”ireparabilă”.

”Ivan nu mai e cu noi. Avea atâtea proiecte în lucru și mai aveam atâtea să învățăm de la el.

A fost reperul, inspirația și motorul nostru. Făcea lucrurile să se întâmple doar cu voința lui proverbială, cu calm și vorbă bună, discreție și infinit bun simț.

«Sunt doar un liant», spunea tot timpul.

Ne alinăm cu gândul că știa cât de mult este iubit.

Pentru că am avut imensul privilegiu să-l cunoaștem, vă spunem că e o pierdere ireparabilă.

Nu știm ce o sa facem mâine, dar știm că ne-a lăsat să purtăm de grija apelor care i-au fost atât de dragi. Și o vom face”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook Rowmania.

În acest context, organizatorii concertului programat în această seară la RowmaniaFEST au anunțat că evenimentuil se va transforma într-un scurt moment dedicat memoriei lui Ivan Patzaichin, iar restul evenimentelor din cadrul festivalului au fost anulate.

Florin Cîțu: ”Mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”

Mesajele de condoleanțe nu vin doar din lumea sportului. O reacție a transmis și premierul Florin Cîțu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

”O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a transmis prim-ministrul.

Ivan Patzaichin era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din București, după cum au declarat surse medicale pentru Libertatea. Potrivit apropiaților, acesta suferea de o boală incurabilă.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fostul șofer al asistentei lui Ion Țiriac rupe tăcerea. Gestul făcut de miliardar într-o zi, la o masă
GSP.RO
Fostul șofer al asistentei lui Ion Țiriac rupe tăcerea. Gestul făcut de miliardar într-o zi, la o masă
Bomba zilei despre Traian Băsescu! Idila pe care a avut-o fostul preşedinte, abia acum a recunoscut femeia: 'Puteam fi Prima Doamnă...
Playtech.ro
Bomba zilei despre Traian Băsescu! Idila pe care a avut-o fostul preşedinte, abia acum a recunoscut femeia: 'Puteam fi Prima Doamnă...
A mai murit o mare actriță a teatrului românesc! A fost crescută de călugărițe, după ce a rămas orfană la 5 luni
Viva.ro
A mai murit o mare actriță a teatrului românesc! A fost crescută de călugărițe, după ce a rămas orfană la 5 luni
Camionul lui Moş Crăciun, în flăcări pe şoseaua Giurgiului. Şoferul a reuşit să decupleze la timp remorca, înainte ca focul să ajungă şi la cabină
Observatornews.ro
Camionul lui Moş Crăciun, în flăcări pe şoseaua Giurgiului. Şoferul a reuşit să decupleze la timp remorca, înainte ca focul să ajungă şi la cabină
Femeie din Vaslui, bătută, dezbrăcată și umilită grav de o vecină. Agresoarea și nora ei au vrut să-i dea o lecție. Ce lucru oribil au încercat să-i facă și de la ce a pornit totul. VIDEO
Știrileprotv.ro
Femeie din Vaslui, bătută, dezbrăcată și umilită grav de o vecină. Agresoarea și nora ei au vrut să-i dea o lecție. Ce lucru oribil au încercat să-i facă și de la ce a pornit totul. VIDEO
Scandal la slujba de Sfântul Andrei. Două femei au fost ridicate din biserică, de către jandarmi
FANATIK.RO
Scandal la slujba de Sfântul Andrei. Două femei au fost ridicate din biserică, de către jandarmi
Stadion nou din România, construit cu o clădire ”înfiptă” în tribuna 1. Arena a costat 15 milioane de euro. FOTO
Orangesport.ro
Stadion nou din România, construit cu o clădire ”înfiptă” în tribuna 1. Arena a costat 15 milioane de euro. FOTO
Horoscop 30 noiembrie 2022. Taurii au parte de o zi bună pentru a se apropia de prieteni cu căldură, de a topi gheața din aceste relații
HOROSCOP
Horoscop 30 noiembrie 2022. Taurii au parte de o zi bună pentru a se apropia de prieteni cu căldură, de a topi gheața din aceste relații
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer