MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Sasu

VIDEO /Primele repetiţii pentru parada militară de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Militarii vor purta pentru prima dată noile modele de uniforme

Distribuie

Sute  de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii se vor defila astăzi în poligonul Ghencea din Bucureşti. Au loc primele repetiţii pentru parada care va fi organizată de Ziua Naţională la Arcul de Triumf. 350 de maşini de luptă blindate, tancuri şi autospeciale ale poliţiei, pompierilor şi SRI vor trece pe sub Arc de 1 decembrie, începând cu ora 11:00. Militarii fac acum ultimele verificări ale blocurilor de paradă. 

Militari din 15 ţări invitaţi la paradă

Potrivit unui comunicat de presă dat de Ministerul Apărării Naţionale, peste 300 de militarii din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina vor defila pe sub Arcul de Triumf.

Forţele Aeriene Române şi Inspectoratul General de Aviaţie participă la parada militară de Ziua Naţională cu 50 de aeronave. Vor zbura avioanele de luptă F16 şi MIG 21 Lancer, avioanele militare de transport  C27 J Spartan, dar şi eclicopere SMURD.

De 1 decembrie, militarii români vor defila în noile modele de uniforme. Ele au fost adaptate cerinţelor actuale, cu un camuflaj nou şi au fost croite din materiale rezistente la foc şi vreme rea. 

Noile modele de uniforme ale Armatei/ Foto: Nicuşor Comănescu

MApN anunţă că „tot în Bucureşti va avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. „

Cu ocazia Zilei Naţionale, „Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza ceremonii militare  cu ocazia Zilei Naţionale”, se mai arată în comunicatul citat.

Organizatorii roagă publicul care doreşte să asiste la parada de la Arcul de Triumf să nu vina cu bagaje voluminoase.  Brigada Rutieră Bucureşti va restrcţiona traficul  pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 25 sau 26, 30 noiembrie și 1 decembrie.

Citește mai multe despre 1 Decembrie - Ziua națională a României și parada militară pe Libertatea.

Comentarii