MENIU CAUTĂ
13 Dec. 2017 11:38

Principele Nicolae, cu lacrimi în ochi la căpătâiul Regelui Mihai. Profund marcat pe aeroport | FOTO & VIDEO

Distribuie

Principele Nicolae a fost prezent pe aeroport, acolo unde a fost adus sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai.

Aeronava Spartan cu sicriul suveranului a aterizat pe Aerportul Otopeni cu puţin înainte de ora 11:00. La aeroport, sicriul Regelui Mihai a fost întâmpinat de fiicele Majestăţii Sale, reprezentanţi ai Preşedinţiei şi ai Guvernului, dar şi de fostul principe Nicolae, cel care a fost renegat de regretatul monarh, şi de logodnica acestuia.

La data de 1 august 2015, Casa Regală anunța, printr-un comunicat, excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune. De asemenea, s-a decis retragerea titlului de 'Principe', care îi fusese atribuit lui Nicolae în anul 2010.

Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

La slujba care a avut loc pe Aeroportul Otopeni, principesei Margareta i s-a făcut rău. Acesteia i s-a adus imediat un scaun pentru a se așeza.


Timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, slujba de înmormântare urmând să aibă loc la Curtea de Argeş în data de 16 decembrie.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania.


Citește și: VIDEO|'Români până la moarte', episodul 2. Grecia, acum 6 ani. Mort și pierdut pe plantație


 

Loading...
Comentarii