De Mihai Niculescu,

Procedura de selecție pentru funcțiile de procurorii-șefi din Parchetul General, DNA și DIICOT a fost declanșată oficial luni, și se derulează în perioada 2 decembrie 2019- 22 ianuarie 2020, a informat Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, spune că interimatul în conducerea parchetelor a dus la scăderea ritmului de combatere a infracțiunilor grave.

Cătălin Predoiu a trimis o scrisoare procurorului general interimar, solicitând combaterea eficientă a traficului de persoane, de droguri, a altor forme de criminalitate organizată, precum și a infracțiunilor silvice.

„Știu că o altă cauză a acestor tendințe este starea de provizorat și interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, și președintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT”, a spunea Cătălin Predoiu.

Bogdan Licu este procuror-șef interimar la Parchetul General, Călin Nistor la DNA și Giorgiana Hosu la DIICOT.

Citeşte şi:

Procesul Colectiv s-a încheiat după 3 ani. Instanța urmează să se pronunțe peste o săptămână

Oameni și câini au muncit împreună în iadul din Albania. Challapa, maidaneza salvată care a devenit salvatoare

Explicațiile fostului primar despre dezastrul de la CS Petrolul Ploiești. „Ministerul Tineretului se opune descentralizării pentru că scade numărul de directori”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile