De Adrian Ilie,

Datele prezentate de IRES arată un echilibru perfect între votanții bărbați și femei în cazul lui Iohannis, 50% la 50%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut mai multe voturi de la femei decât de la bărbați, 54% comparativ cu 46%.

Dacă în privința criteriului vârstei, electoratul candidatului PNL este relativ echilibrat, la cel al Vioricăi Dăncilă se constată că 78% din acesta este alcătuit din persoane de peste 45 de ani.

Circa 34% dintre votanții lui Iohannis au studii superioare, în timp ce în cazul votanților lui Dăncilă procentajul scade la 17%.

În ce privește repartizarea pe regiuni, se constată un puternic dezechilibru în cazul votanților candidatului PSD care a obținut 53% din voturi în sudul țării (44% la Iohannis).

Pentru președinte, Transilvania rămâne un fief solid, în care a obținut 37% din voturi față de 25% în cazul Vioricăi Dăncilă. În cazul Moldovei, situația este mai echilibrată: 19% la Iohannis și 22% la Dăncilă.

Umăriți pe Libertatea: rezultate vot alegeri prezidentiale 2019 anunțate de BEC și AEP

Citeşte şi:

S-a încheiat votul în diaspora. S-au înregistrat peste 944.000 de voturi, de aproape trei ori mai multe decât în urmă cu cinci ani

Care sunt cele cinci județe în care Viorica Dăncilă l-a învins pe Klaus Iohannis

Rezultate finale BEC din turul 2 al alegerilor prezidenţiale: Klaus Iohannis – 66,09%; Viorica Dăncilă – 33,91%

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres