MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 13:43

Grevă a piloților Ryanair din Germania pe 10 august

Distribuie

Piloții Ryanair din Germania intenționează să declanșeze o mișcare de protest în data de 10 august, alăturându-se astfel acțiunilor deja planificate în Irlanda, Suedia și Belgia la mijlocul lunii august.

Deja operatorul aerian irlandez a anulat 6% din cele peste 2.400 de zboruri planificate pentru vineri în Europa.

Greva de 24 de ore a piloţilor din Germania va începe vineri, la ora 01:01 GMT şi va afecta toate cursele aeriene din Germania, a anunţat miercuri sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC). Luna trecută au avut loc, la Frankfurt, negicieri între conducerea companiei aeriene și VC. Discuțiile nu au avut niciun rezultat, scrie Agerpres.

Sindicatul cere îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor pentri piloții companiei low-cost, dar reprezentanții VC au anunțat, miercuri, că operatorul aerian a exclus orice creștere salarială.

Totodată, sindicatul piloților olandezi, VNV, ia în considerare declanșarea unei greve vineri, dar încă nu au luat nicio decizie, a anunțat un purtător de cuvânt.

Confruntat cu perspectiva extinderii grevelor angajaților din Europa, șeful Ryanair, Micheal O’Leary, a amenințat săptămâna trecută că va muta mai multe locuri de muncă în Polonia, dacă mișcările de protest vor afecta afacerea.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat la 4 iulie o listă cu 34 de cereri solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Cu toate acestea, numărul pasagerilor transportaţi de Ryanair luna trecută a urcat cu 4%, la 13.1 milioane.


CITEȘTE ȘI: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Justiția s-a prins cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. A redus efectivele de porci, a adus carcase și nu le-a mai plătit! Executat de instanță pentru „țeapa' de 1,5 milioane de lei  


 

Citește mai multe despre grevă și Ryanair pe Libertatea.

Comentarii