De Răzvan Mihalașcu,

Protestatarii s-au adunat, duminică dimineață, în fața Primăriei din Baia de Aramă, localitatea din județul Mehedinți de unde a fost luată Sorina, pentru a fi dusă la familia de români din SUA care a adoptat-o.

De acolo, ei au plecat cu mașini și autocare în Craiova, unde la această oră protestează în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

„Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanţii la protest, conform Mediafax.

Protestatarilor li s-au alăturat și oameni din Baia Mare, Motru și din Craiova.

Oamenii au ieșit în stradă alături de copii și au afișat parcarte cu mesaje precum „Nu distrugeți fericirea unui copil”.

Astfel de proteste au mai avut loc și vineri și sâmbătă în fața casei familiei asistentei maternale din care a fost luată fetița.

Protestul vine după ce fetița a fost filmată în timp ce este luată cu forța de la asistenții maternali de către un procuror și mai mulți agenți de la forțele speciale.

În final, fetiţa a ajuns la familia care a adoptat-o legal, români stabiliţi în Statele Unite. Ulterior, au apărut acuzații din partea ambelor tabere.

Află întreaga poveste a Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la familia de asistenți maternali. 5 ani n-a vrut-o nimeni, acum două familii se bat pe ea.


Citește și:

EXCLUSIV/ Primele fotografii cu Sorina, după ce a ajuns la familia adoptivă. „Este bine, a promis că vom fi prieteni”