Mergi direct la conținut »
PSD încearcă să boicoteze alegerile prezidenţiale. „Se îmbolnăvesc prefecții. E un virus, e o epidemie!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD încearcă să boicoteze alegerile prezidenţiale. „Se îmbolnăvesc prefecții. E un virus, e o epidemie!”

PSD încearcă să boicoteze alegerile prezidenţiale. „Se îmbolnăvesc prefecții. E un virus, e o epidemie!”

Guvernul Ludovic Orban se confruntă, încă din prima zi de mandat, cu o situaţie extrem de gravă. La nivel teritorial, prefecţii PSD, care au fost numiţi politic, au intrat, brusc, în concedii medicale, pentru a nu risca să fie daţi afară de noua Putere.

De Valentina Postelnicu,

Situaţia riscă să afecteze, însă, organizarea alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care primul tur de scrutin are loc duminică, iar prefecţii sunt cei care trebuie să supervizeze şi să semneze actele de organizare a acestui scrutin, a nivelul fiecărui judeţ.

Miercuri seara, la Palatul Victoria a fost convocat un comandament, cu toate structurile care se ocupă de organizarea alegerilor.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut explicaţii ministrului de Interne, despre acest fenomen de îmbolnăvire bruscă a prefecţilor.

Din partea MAI mă interesează cum stăm cu organizarea în jurul secțiilor de votare, dacă sunt efective suficiente ca să asigure paza în jurul secțiilor de votare, dacă există organizate toate activitățile de securizare a transportului proceselor verbale de la centrele de votare către birouri electorale județene și de la BEJ-uri spre BEC, pentru centralizare. Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?

Ludovic Orban:

Marcel Vela, ministrul de Interne, i-a răspuns premierului că în acest moment sunt doi prefecți și un subprefect în concedii medicale.

Potrivit Digi24.ro, liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții.

Alegerile prezidențiale, în cadrul cărora se va alege viitorul președinte al României au loc în data de 10 noiembrie 2019. Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% dintre voturile alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se va organiza al doilea tur de scrutin. Secțiile de votare din țară se vor deschide duminică dimineață la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

Votul din diaspora se desfășoară pe parcursul a trei zile, vineri 8 noiembrie, sâmbătă 9 noiembrie și duminică 10 noiembrie. În ziua de vineri, votarea la ora locală 12.00 a fiecărei țări și se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00.

Foto: Guvernul României

Close
Închide
  Close