De Valentina Postelnicu,

Liderii PSD sunt hotărâţi să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, dar nu vor propune nicio variantă de premier.

După consultări, conducerea partidului se reuneşte în Comitetul Executiv Naţional. Liderii PSD din teriroriu vin să discute cu preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, despre strategia de Opoziţie şi campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

PSD nu va renunţa la evenimentul amplu de lansare a programului de prezidenţiabil al Vioricăi Dăncilă, care va avea loc sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa a 10.000 de membri şi simpatizanţi.

Ciolacu: „Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă”

Între timp au apărut deja reacţii la votul din Parlament.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a scris într-un mesaj pe Facebook că astăzi, „cu largul sprijin al foștilor noștri colegi de la PSD care au preferat să se asocieze cu Băsescu, Orban și Barna, moțiunea de cenzură a trecut”.

„Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece”, a scris Ciolacu.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

El anunţă o reformă internă în Parlament.

„Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a mai spus Ciolacu.

Dăncilă: PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă!

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a afirmat, într-o postare pe Facebook, că partidul respectă decizia Parlamentului de astăzi și așteaptă propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent.

„Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare. PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!”, a spus ea.

Citeşte şi:

Presa internațională: „Guvernul României a căzut după votul Parlamentului”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism