Gama de panouri solare demonstrează din plin toate aceste avantaje. Aceste sisteme s-au dezvoltat de-a lungul timpului încât promit eficienţă, ajutând la producerea de apă caldă menajeră pe tot parcursul anului, chiar și când soarele nu este la fel de puternic precum zilele toride de vară.

>Din tipologia lor se distinge şi gama de panouri solare nepresurizate. Sunt mai simple și mai accesibile, cu montare pe acoperișuri. Acestea funcționează pe sistemul alcătuit din tuburile vidate, rezervor nepresurizat și un vas flotor. Acestea sunt recomandate mai ales în zonele fără risc de îngheț. În orice caz, este recomandată golirea sistemului când temperaturile scad dramatic.

Un avantaj al acestor sisteme este că în caz de necesitate, se poate înlocui un tub, sistemul fiind astfel salvat de la înlocuirea sa totală. Pierderile de căldură sunt minime, asta datorită componenței sistemului. Tuburile vidate pot crea o izolație termică în interior.

Recomandări

Panourile solare nepresurizate pot fi achiziţionate din magazinele de profil cum este spre exemplu Bricolaj Market. Aici se vor găsi diverse tipuri, diverse capacități și în completare, sisteme complexe ce pot asigura apa caldă. Spre exemplu, capacitatea rezervorului poate fi de până la 150 litri. Aici depinde de cantitatea de apă necesară, raportat la numărul de persoane. Conform recomandărilor venite din partea specialiștilor Bricolaj Market un sistem de panou solar cu 10 tuburi vidate, cu rezervor de 100 de litri este suficient pentru 2 persoane.

Achizițiile realizate aici au parte de garanții de până la 2 ani, conform cu ceea ce producătorii oferă, Poate fi vorba de Heiztech, Sontec, printre alții. Ce le recomandă se referă și la calitatea cu care astfel de producători s-au lansat pe piața de profil, dar mai ales  prin eficienţa panourilor solare – sursă inepuizabilă de energie, costuri mici, poluare zero și întreținere facilă.

V-ai gândit că panourile sunt investiții de viitor?

Cei care aleg să doteze casa cu astfel de panouri solare trebuie să știe că vor câștiga nu doar confort, ci vor avea parte de avantaje multiple, la costuri mai mici. Este vorba și de rezistența acestora, ce deservesc generație după generație. Pot chiar ridica prețul unei clădiri, fiind o investiție rentabilă fără doar și poate.

Indirect, panourile solare amintesc că în mare parte a anului ne putem bucura în mod mai eficient de căldura solară. Ca drept dovadă că sunt un aspect de interes, au existat programe cu finanțare de la stat pentru cei interesați să monteze panouri solare. Este o investiție ce merită atât pentru confortul proprietarilor, cât și pentru satisfacția financiară a acestora.