Mergi direct la conținut »
Radovan Karadzici a fost condamnat la închisoare pe viață pentru masacrul de la Srebreniţa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Radovan Karadzici a fost condamnat la închisoare pe viață pentru masacrul de la Srebreniţa

Radovan Karadzici a fost condamnat la închisoare pe viață pentru masacrul de la Srebreniţa

Radovan Karadzici, fostul președinte al Republicii Srpska, a fost condamnat la închisoare pe viață, au decis miercuri judecătorii Tribunalului Penal Internaţional al ONU. El a fost găsit vinovat de multiple acuzații de genocid, dar și de organizarea masacrului de la Srebreniţa din iulie 1995.

De Mihai Niculescu,

Radovan Karadzici a fost condamnat la închisoare pe viață, în cadrul unei decizii luate în apel la Tribunalul Penal Internațional. Radovan Karadzici are acum 73 de ani. Condamnarea de miercuri survine unei alte decizii, din 2016, când a primit 40 de ani de închisoare, dar a atacat-o cu apel.

El şi-a motivat apelul susţinând că a fost condamnat pe baza unor „zvonuri”, arată Mediafax.

Supranumit „măcelarul din Balcani”, el a fost găsit vinovat pentru zece acuzaţii de genocid, crime de război şi alte atrocităţi, inclusiv plănuirea masacrului de la Srebreniţa din iulie 1995. Atunci, militari sârbi bosniaci au ucis aproximativ 8.000 de musulmani într-o „zonă sigură” din Srebreniţa, Teoretic, aceasta era protejată de forţele ONU de menţinere a păcii. Masacrul de la Srebreniţa este cel mai întunecat eveniment petrecut în Europa după 1945.


Citește și: VIDEO/ Imagini șocante într-o școală din București! O învățătoare s-a filmat în timp ce țipă la elevi, apoi a trimis înregistrarea părinților. „Nu poţi să şi cânţi? Pui inimi cu gura? Le-ai lipit şi prost”


 

Close
Închide
  Close