De Ciprian Iana,

Vicepremierul a subliniat, într-o conferință de presă, că această variantă oferă posibilitatea constituțională pentru declanșarea alegerilor anticipate.

”În condiţiile în care noi susţinem organizarea de alegeri anticipate, ţinând cont că procedura constituţională este aceea că pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii, dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Aceasta a adăugat: ”Aş spune că textul Constituţiei te forţează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituţiei”.

Raluca Turcan este convinsă că, în acest moment, ”oamenii îşi doresc alegeri anticipate”.

”Dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulţumire legată de modul în care sună textul constituţional poate fi clarificată şi până la urmă rezultatele sunt cele mai importante”, a conchis Raluca Turcan.

Și premierul interimar Ludovic Orban a vorbit, vineri, la TVR 1, despre aceeași strategie, el subliniind faptul că ar fi ”ridicol” ca guvernul să fie investit cu voturile PSD.

„Există şi posibilitatea să fie învestit Guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Mugur Isărescu a dezvăluit motivul pentru care leul s-a apreciat puternic în raport cu euro, în ultimele zile

Armata română va achiziționa 942 de camioane militare. Clauză importantă în contract

Șocant: Un șofer și-a lăsat în stradă camionul defect și când s-a dus să-l ridice a găsit un cadavru în el!

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie