MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Rape Day, jocul controversat în care sunt ucise și violate femei, nu a mai fost lansat. Mii de oameni au semnat petiții pentru a-l interzice

Distribuie

Lansarea „Rape Day”, jocul video controversat care le permite utilizatorilor să ucidă și să violeze femei, a fost anulată pe plaftorma „Steam”, după ce mii de oameni au semnat petiții pe Internet prin care au cerut interzicerea acestuia.

Reprezentanții companiei Valve, care deține platforma Steam, au precizat că au eliminat jocul deoarece ar putea genera „costuri și riscuri necunoscute”.

Jocul video, în care jucătorii iau decizii în privința modului în care se desfășoară acțiunea, urma să fie lansat la sfârșitul acestui an. Potrivit descrierii făcute pe site-ul Steam, jucătorilor li se promite că „pot controla acțiunile unui violator în serie în timpul apocalipsei zombilor”, notează BBC.

Desk Plant, creatorul jocului, a anunțat că va căuta o altă plaformă pentru a prelua „Rape Day”.

Decizia de a elimina jocul „Rape Day” de pe plaftorma Steam vine în urma reacțiilor virulente, apărute în mediul online.

„Sunt femeie, sunt gamer și sunt client al platformei Steam. În era #MeToo, este lipsit de scrupule să publici și să oferi spre vânzare jocuri precum Rape Day (Ziua Violului, n.red), a scris o utilizatoare pe Twitter.

În mai multe țări au fost inițiate petiții prin care jocul să fie eliminat de pe platforma Steam. Numai în Australia, două petiții au fost semnate de 11.000 de persoane în acest sens.

În urma scandalului, compania Valve a anunțat retragerea jocului.

„În urma discuțiilor, considerăm că Rape Day ar putea genera costuri și riscuri necunoscute și, în concluzie, nu se va regăsi pe Steam”

„Respectăm dorința dezvoltatorilor de a se exprima, iar scopul Steam este de a-i ajuta pe dezvoltatori să găsească publicul, însă acest dezvoltator a ales conținutul și modul de a-l reprezenta într-o manieră dificilă de a-l susține”, au precizat reprezentanții companiei Valve.

sursă foto: BBC


Citește și:

VIDEO/ Terapie cu delfini la 10.000 de kilometri distanță, pentru fetița ei diagnosticată cu autism. Cum a ajuns o mamă din Gorj să facă voluntariat în Mexic

USR-PLUS acuză un abuz, BEC invocă o eroare. Metoda prin care puteau Dacian Cioloş şi Dan Barna să evite respingerea alianţei

Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un al doilea dosar. „Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA” / FOTO


 

Comentarii