MENIU CAUTĂ

Comisia Europeană cere României să ia „măsuri excepționale” pentru a controla focarele de pestă porcină

Distribuie

Comisia Europeană (CE) arată că urmărește atent evoluția pestei porcine africane în România și oferă sfaturi autorităților de la noi pentru a pune capăt bolii.

”Autoritățile trebuie să ia măsuri excepționale, precum supravegherea consolidată și alocarea resurselor umane adecvate pentru a asigura controlul focarelor existente”, spun oficialii de la Bruxelles.

Totodată, CE arată că boala va putea fi controlată numai dacă va fi implementată corect legislația europeană.

”Controlul bolii va fi dependent de implementarea corectă a legislației Uniunii Europene și de măsurile prevăzute în strategia europeană pentru pestă porcină africană”, scrie CE într-un comunicat.

Comisia vrea să ajute în continuare țara nostră și să ofere asistență tehnică în cazul în care va fi nevoie.


CITEȘTE ȘI: 

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă! Guvernul știa că vine pesta, dar populația și ceilalți fermieri au aflat ultimii!

EXCLUSIV / Ministrul Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!”

Geniul Guvernului Dăncilă: în plină amenințare a pestei, a ordonat eliminarea inspecției veterinare din primăvară, economisind 6 milioane de euro și pierzând aproape un miliard!


 

Citește mai multe despre Comisia Europeana, pestă porcină și Romania pe Libertatea.

Comentarii