Mergi direct la conținut »
Râurile Jiu și Amaradia, pline de țiței după o avarie la o conductă a OMV Petrom, în Dolj/ FOTO Galerie foto
7imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Râurile Jiu și Amaradia, pline de țiței după o avarie la o conductă a OMV Petrom, în Dolj/ FOTO

Râurile Jiu și Amaradia, pline de țiței după o avarie la o conductă a OMV Petrom, în Dolj/ FOTO

Specialiștii Admistrației Bazinale de Apă Jiu Craiova intervin de mai bine de douăsprezece ore pe râurile Jiu și Amaradia pentru a elimina efectele unei poluări cu țiței, produsă din cauza unei avarii la o conductă de transport țiței apă sărată Brădeşti - Gherceşti ce aparţine OMV PETROM ASSET II Oltenia, judeţul Dolj.

“Avaria s-a produs la ora 19.30 din datele furnizate de reprezentanţii OMV PETROM, aceştia intervenind prin sistarea pompării şi instalarea de baraje absorbante pe râul Amaradia, afluent de stânga al râului Jiu, în  zona localităţii Albeşti. Se intervine cu material absorbant. Administraţia Bazinală de  Apă Jiu intervine încă de seara trecută, de la orele 21.30, cu patru camionete încărcate cu spilsorb, două formaţii de intervenţie Rapidă, Craiova şi Scaieşti, alcătuite din 20 de persoane, una aflându-se  la confluenţa râului Amaradia cu râul Jiu, iar cealaltă  la 3 – 4 kilometri pe râul Jiu, la podul din localitatea Cernele. I.S.U. Oltenia  a intervenit cu două maşini de pompieri şi o autoutilitară dotată cu proiector şi generator”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt al ABA Jiu Craiova.

Deși au intervenit pe tot parcursul nopții, specialiștii ABA Jiu nu au reușit să îndepărteze unda de țiței, ea întinzându-se în unele locuri pe șapte kilometri.

„La ora 6.00, pe râul Amaradia, începând de la locul avariei – comuna Albeşti, până la confluenţa cu râul Jiu mai erau irizaţii de produs petrolier, atât în apă, cât şi pe vegetaţia situată pe ambele maluri. Pe sectorul de curs Jiu situat aval confluenţă cu râul Amaradia, până în zona podului rutier de pe DN Craiova – Breasta, zona pod Breasta, pe aproximativ șapte kilometri se observau irizaţii şi pete discontinue de produs petrolier, curentul apei dirijându-le spre malul stâng”, a mai precizat Bărbuțu.

Specialiștii ABA Jiu au intervenit noaptea trecută cu 1.500 de kilograme de spilsorb. La ora 4.oo, când unda poluantă a ajuns în zona podului de la Podari, în aval de podul de la Breasta s-a intervenit de către Formaţia A.B.A. Jiu cu 80 de saci cu spilsorb.

În prezent ABA Jiu intervine la următorul pod situat pe Jiu în zona localităţii doljene Valea Stanciului la aproximativ 50 de kilometri de podul de la Podari.

Citește și: Cât cere ANAF pe un Logan utilizat ca taxi. Are 320.000 de kilometri la bord și e scos la licitație

Close
Închide
  Close