Mergi direct la conținut »
Război între Google și Amazon. Google a scos YouTube de pe dispozitvele Amazon după ce aceasta a eliminat dispozitivele Chromecast și Nest din oferta sa
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Război între Google și Amazon. Google a scos YouTube de pe dispozitvele Amazon după ce aceasta a eliminat dispozitivele Chromecast și Nest din oferta sa

Război între coloșii Google și Amazon: Google a scos aplicația YouTube de pe dispozitivele Amazon Fire TV și Echo Show și a acuzat Amazon că a scos Chromecast de la vânzare în 2015, iar acum a eliminat și o serie de gadgeturi Nest de pe site-ul său, potrivit Washington Post.

De Daniel Ionașcu,

Mai mult, Google acuză Amazon de lipsă de reciprocitate, deoarece aceasta din urmă nu face disponibil serviciul Amazon Prime Video pe Chromecast, iar boxele inteligente Google Home nu se află nici ele la vânzare pe Amazon.

Amazon a eliminat în 2015 din magazinul său online, cel mai mare din lume, dispozitivele Google Chromecast și Apple TV. Compania a justificat atunci mișcarea prin faptul că utilizatorii se așteaptă ca acestea să funcționeze cu serviciul de filme Amazon Prime Video.

Amazon a făcut același lucru și cu Apple TV

Între timp, chiar ieri, Amazon și Apple au căzut la pace, astfel că serviciul Prime Video se găsește pe gadgeturile Apple TV. În fapt, Amazon voia doar să își promoveze propriile produse.

Pe de altă parte, Amazon a anunțat că site-ul YouTube este în continuare accesibil celor care vor să-l acceseze prin browser. Amazon a criticat decizia Google, afirmând instaurează un precedent dezamăgitor prin blocarea selectivă a accesului către un site deschis.

Ambele companii au anunțat că doresc să rezolve situația cât mai curând.

Concurență puternică

Google și Amazon se concurează puternic în tot mai multe domenii. Cei doi giganți online sunt competitori de top în domeniul serviciilor de cloud computing, iar mai nou și în domeniul inteligenței artificiale și a dispozitivelor activate prin voce. Boxele inteligente Amazon Echo se vând mult mai bine decât Google Home, iar Amazon are o cotă mai mare și în domeniul serviciilor de cloud.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Pe de altă parte, Google domină zona advertisingului online și lumea dispozitivelor mobile, prin Android.

De altfel, competiția asupra serviciilor online este atât de puternică încât o analiză recent arăta că internetul începe să moară și va fi înlocuit de către Trinet, adică ecosistemele online deținute de către trei companii: Google, Amazon și Facebook.

Precedentul Microsoft

Totuși, Google primește acum o porție din propriul ”medicament”: compania nu a făcut disponibile aplicațiile sale pe Windows Phone sau Windows 10.

Doar browserul Chrome funcționează pe calculatoarele cu Windows 10, dar nu există pe dispozitivele mobile.

Nici aplicația YouTube nu este prezentă, site-ul putând fi accesat doar pe browser. Singura aplicație oficială de YouTube realizată de Google și prezentă în ecosistemul Microsoft este pe consolele de jocuri Xbox.

Close
Închide
  Close