Mergi direct la conținut »
Reacția Comisiei Europene după ce parlamentul britanic a votat pentru amânarea ieșirii Marea Britanii din UE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Reacția Comisiei Europene după ce parlamentul britanic a votat pentru amânarea ieșirii Marea Britanii din UE

Comisia Europeană a transmis, joi seară, că "a luat notă" de votul Camerei Comunelor care s-a pronunțat pentru amânarea termenului de începere a procedurii de retragere a Marii Britanii din UE, care era stabilit pe 29 martie, până pe cel puțin 30 iunie. 

De Andreea Radu,

„Am luat notă de voturile din această seară. O solicitare de prelungire a negocierilor în virtutea Articolului 50 necesită aprobarea în unanimitate de către cele 27 de state membre. Consiliul European trebuie să analizeze o astfel de solicitare, prioritatea fiind necesitatea de a asigura funcţionarea instituţiilor UE şi ţinându-se cont de motivele şi durata unei posibile amânări. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este în contact constant cu toţi liderii”, a transmis un purtător de cuvânt al Executivului UE.

„Consultările celor 27 de state UE continuă la Bucureşti cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba. Suntem calmi şi respectuoşi faţă de procedurile parlamentare britanice. Suntem determinaţi să apărăm interesele UE şi să construim cât mai curând o relaţie viitoare UE/Marea Britanie”, a anunţat, prin Twitter, Michel Barnier, negociatorul-şef al Comisiei Europene pe tema Brexit.

Michel Barnier se află joi în România, pentru întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. Aflat într-o dezbatere din cadrul Summitului european al regiunilor şi oraşelor, ce are loc la Palatul Parlamentului, Barnier a declarat:

„Brexit-ul nu are niciun fel de valoare adăugată, este o situaţie de tipul lose-lose şi nimeni, nici măcar Nigel Farage, nu a reuşit până acum să-mi demonstreze ce aduce pozitiv ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană”.

Foto EPA


BREXIT | Parlamentul britanic a votat pentru amânarea ieșirii Marea Britanii din UE!


 

Close
Închide
  Close