De Mihai Niculescu,

Concret, prețurile variantelor au fost dublate la trei din cele patru sisteme de joc. Astfel, varianta simplă la „Loto 6/49” a costa 10 lei în loc de 5 lei, cea la „Loto 5/40”, 6 lei în loc de 3 lei, în timp ce pentru varianta la jocul „Joker” participanții au plătit 8 lei, în loc de 4 lei. Doar la „Noroc”, prețul variantei simple a rămas neschimbat: 3 lei, notează Newsweek.

Loteria Română susține că banii încasați în plus din vânzarea biletelor au fost folosiți pentru suplimentarea fondurilor de premiere.

În data de 31 decembrie 2018 Loteria Română a organizat Tragerile Loto Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40, după cum urmează:  Loto 6/49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/40: 50.000 de lei.

Prețul/variantă în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câștiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obișnuite, din rațiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câștiguri mai atractive și, implicit, premii mai atractive.

Loteria Română a promovat aceste trageri în agențiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presă atât în data de 24 decembrie 2018 cât și în data de 28 decembrie 2018 cât și prin postarea de informații relevante pe pagina proprie de facebook și pe site-ul www.loto.ro”, se arată în comunicatul Loteriei Române.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Jucătorii susțin însă că nu au fost informați că va fi de fapt o singură tragere, și nu două, însă Loteria susține că oamenii au fost corect informați la agenții și pe site-ul oficial, iar singura eroare a fost cea din revistă.

„În ceea ce privește informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista „Loto-Prono”, precizăm că în ultimul număr din anul 2018, la rubrica dedicată acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediată în scurt timp, prin corectarea ediției online și prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor. Menționăm faptul că, în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Administrare a Jocurilor Loto, Loteria Română a decis majorarea prețurilor și modalitatea de desfășurare a extragerilor în vederea suplimentării cu sume importante a fondului de câștiguri. Totodată, precizăm faptul că prețul variantelor s-a reflectat în fondurile de câștiguri ale fiecărui joc și implicit în valoarea premiilor”.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Cât s-a câștigat pe 31 decembrie

„Astfel, pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost în joc un fond total de câștiguri de peste 17,2 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro) și s-au înregistrat peste 47.400 de câștiguri în valoare totală de peste 3,9 milioane lei, reporturile de peste 13 milioane lei rămânând în joc pentru extragerile care se vor organiza în data de 06.01.2019, ce vor oferi noi șanse de câștig participanților. Loteria Română a organizat multiple trageri speciale în anul 2018, cu diverse ocazii, aceste trageri presupunând suplimentări ale fondului de câștiguri la categoria I precum și creșteri de preț/variantă de joc. În acest sens, facem referire la Tragerile Loto Speciale ale Crăciunului care au avut loc în data de 23 decembrie și care au presupus suplimentarea fondului de câștiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40, după cum urmează: Loto 6/49 – 100.000 de lei, Joker – 75.000 de lei și Loto 5/40 – 50.000 de lei. La aceste trageri s-au înregistrat 16.913 câștiguri în valoare totală de peste 1,3 milioane lei”, a mai comunicat Loteria.


Citește și: Un român a proiectat avionul anului 2030! Radu Iordache, fost student la Universitatea Delft din Olanda, prezintă modelul care i-a adus un premiu de 5.000 de euro


 

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută