Mergi direct la conținut »
Replica genială a șoferului de TIR către viceprimarul care a zis că tiriștii „stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Replica genială a șoferului de TIR către viceprimarul care a zis că tiriștii „stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro”

Replica genială a șoferului de TIR către viceprimarul care a zis că tiriștii „stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro”

Un șofer de TIR i-a dat replica viceprimarului PSD care i-a acuzat pe șoferii de TIR că încearcă să evite munca și responsabilitatea și „stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro”. „Faceți voi joburi în țară să aibă lumea venituri”, i-a transmis Adrian Călin, care spune că în meseria asta, oameni își văd familia 2-3 luni pe an.

De Mihai Niculescu,

Viceprimarul PSD din Vulcan, Cristian Merișanu a stârnit valuri de indignare după ce a afirmat acum câteva zile într-o emisiune de radio că șoferii de TIR preferă să muncească mai puțin, să nu dea socoteală șefului și că „stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro”. Ulterior, viceprimarul a spus că a fost greșit înțeles și că doar a dat un exemplu nefericit în contextul lipsei interesului absolvenților pentru slujbele puse la dispoziție de angajatori în țară.

Șoferul Adrian Călin i-a explicat viceprimarului, într-un moment filmat și transmis pe Facebook, la volanul TIR-ului, cât de grea este viața unui tirist, arată Digi24.

Omulețul acesta, evident pesedist, evident viceprimar, într-un oraș în care, probabil, nu ai ce să mai vinzi, ce să mai faci…într-un oraș fantomă, Vulcan, un oraș scufundat în sărăcie din care oamenii au plecat, i-a venit lui în cap să spună că șoferii români se angajează pe comunitate de lene, să ia 2.000 de euro, că doar învârtim de un volan.

Dacă acest filmuleț ajunge și la tine, te rog să vezi ce mai fac șoferii în afară de a învârti de volan. Nu știu ce faci tu din banii pe care îi iei. Aș vrea să te întreb ce faci tu de banii ăia pe care îi iei? Inclusiv de la oameni, inclusiv de la mine. Că normal ar cam trebui să arătați ce faceți pentru banii pe care îi primiți. Fac pariu că tu câștigi mai mult de 2.000 de euro. Dacă nu știi, un șofer angajat pe comunitate ia salariul minim pe economie, care știi foarte bine cât e.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

În rest, șoferul primește o diurnă din care trebuie să trăiască. Tu, când pleci în delegație, banii de diurnă îi bagi în buzunar și îi duci acasă la nevastă și la copii? Nu cred. Cred că te lăfăi pe la restaurant, în hoteluri frumoase, cam asta cred că faci cu indemnizația. Un șofer primește banii ăștia și îi bagă în buzunar, nu ia nimic. Se dă jos la oală și își încălzește ceva de mâncare. Sau poate mănâncă doar conserve, nici nu apucă să își încălzească mâncare. Ca să nu mai zic că iarna trebuie să doarmă cu soba aia în nas, vara cu geamurile deschise, la 30-40 de grade…așa că de unde câștigă un șofer 2.000 de euro?

Eu te invit personal să vii să stai cu mine în cabină jumate de zi și să îmi spui apoi dacă un șofer face doar atât, să învârtă de un volan. Faceți voi joburi în țară să aibă lumea venituri, că eu nu o să mă întorc niciodată. Să nu mai trăiască oamenii de pe o zi pe alta, să stea lângă familie. Șoferii români își văd familia 2-3 luni pe an, adunat. Crezi că banii ăia sunt de ajuns să stai plecat o viață? Crezi că tinerilor le convine să stea plecați, să nu aibă niciun fel de viață?”, i-a transmis șoferul Adrian Cătălin.


Citește și: Vicepremierul Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi Europene, o funcție cu salariu brut de 22.000 de euro, dar pentru care nu are experiență


 

Close
Închide
  Close