Mergi direct la conținut »
Reprezentanții Consiliului Ilfov cer despăgubiri medicului fals Raluca Bîrsan. A fost depusă plângere penală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reprezentanții Consiliului Ilfov cer despăgubiri medicului fals Raluca Bîrsan. A fost depusă plângere penală

Reprezentanții Consiliului Ilfov cer despăgubiri medicului fals Raluca Bîrsan. A fost depusă plângere penală

Consiliul Județean Ilfov a făcut plângere penală în cazul falsului medic ginecolog Raluca Bîrsan și cere despăgubiri.

De Dana Aramă,

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov au efectuat un control la Spitalul Judeţean Ilfov, în cazul falsului medic ginecolog Raluca Bîrsan. În urma verificărilor a fost depusă o plângere la Parchet. Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi cere despăgubiri.

„În urma controlului făcut la Spitalul Judeţean Ilfov, după cele sesizate în presă, Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, pentru posibile fapte penale. Ca urmare a suspiciunilor de infracţiuni comise de Raluca Daniela Bîrsan, Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov, potrivit Mediafax.

Consiliul Judeţean Ilfov a cerut Spitalului Judeţean Ilfov să facă o cercetare disciplinară şi toate persoanele vinovate să fie sancţionate.

„La nivelul Spitalului Judeţean Ilfov s-a constituit o nouă comisie de disciplină, pentru că din vechea comisie făcea parte şi dr. Roxana Dragu, fosta şefă a secţiei de Ginecologie. Prima şedinţă a comisiei nou create a avut loc azi, 20 februarie.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean consideră necesar ca printre cei sancţionaţi să se afle şi directorul medical al spitalului, Cristina Stoica. Directorul medical ar trebui demis din funcţie, pentru că a trecut sub tăcere faptele petrecute. Considerăm că cel puţin aceeaşi sancţiune se impune şi în cazul fostei şefe a secţiei de ginecologie, dr. Roxana Dragu, pentru că a permis să activeze sub îndrumarea ei un medic fals, dar şi în cazul celorlalte persoane care vor fi găsite responsabile pentru situaţia creată”, se mai arată în comunicat.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean Ilfov a decis că din 20 februarie Dan Blendea nu mai este purtător de cuvânt. Înlocuitorul său va fi desemnat în perioada următoare.

Libertatea a dezvăluit că Raluca Bîrsan activa de zece ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor.

Citește și: Declarație cinică a unui medic de la „Marius Nasta”: „A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter”. Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spita

 

 

Close
Închide
  Close