Cuprins:
UPDATE ora 13.25: Profesoara Alexandra Andriciuc a explicat că subiectele primite astăzi de absolvenții specializării matematică-informatică sunt unele care asigură verificarea unor cunoștințe de bază și că se păstrează, la fel ca în ultimii ani, un grad de dificultate mediu.
„Gradul de dificultate e coroborat cu profilul la care fiecare dintre categoriile de elevi au studiat în acești ultimi patru ani. Cât privește subiectul de matematică-informatică, se observă clar că e vorba despre verificarea unor cunoștințe de bază, nu e nimic ieșit din șablon, (…) e, într-adevăr, când vine vorba de Bacalaureat, un soi de verificare a acelor concepte care se vor a fi foarte clar știute”, a declarat Alexandra Andriciuc.
Întrebată cât de complicat era de obținut nota 5, profesoara de matematică a răspuns: „Nu cred că era complicat, dar poate asta vine și pe fondul lejerității unei persoane care deja a trecut de acest examen. Totuși, având în vedere felul în care sunt structurate subiectele, consider că nota 5 este destul de ușor obținut”.
De asemenea, întrebată dacă absolvenții de liceu puteau obține o notă mare doar având cunoștințele de la clasă și fără să fi făcut meditații, profesoara Alexandra Andriciuc a precizat: „Sunt de părere că motivația intrinsecă a oricărui elev nu poate să fie crescută, chiar dacă intervine un astfel de stimul din exterior, cum ar fi meditatorul. (…) Eu consider că aceste subiecte, în forma lor din ultimii ani, sunt rezolvabile fără absolut nicio problemă, fără ajutor extern, de către niște elevi care într-adevăr, și-au dat interesul și au studiat”.
În ceea ce privește dificultatea subiectelor din acest an, comparativ cu cea din anii anteriori, profesoara a explicat că „într-un fel, gradul de dificultate se păstrează la un nivel mediu”.
„Aș vrea să cred că această situație se va modifica în timp, mai ales că generațiile care au studiat în timpul pandemiei încep ușor-ușor să încheie ciclurile școlare și atunci cei care vor veni vor fi studiat doar face to face, nu și online. Atunci, poate că, ținând seama de situația asta, și nivelul va mai crește”, spune Alexandra Andriciuc.
***
Subiecte Bacalaureat Matematică 2024
În spațiul public au apărut subiectele primite la matematică de absolvenții de liceu.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 2***
Peste 134.000 de candidați, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din cele anterioare, s-au înscris la această sesiune a Bacalaureatului, iar cei de la profilul real au dat astăzi examenul la matematică. Pentru colegii lor de la profilul umanist, proba obligatorie a profilului a fost cea de la istorie.
Subiectele la matematică au fost diferite în funcție de profil și specializare: profilul real din filiera teoretică, profilurile din filiera tehnologică, profilul militar sau profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională.
Candidații au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor de examen.
Baremele de corectură vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15.00, pe site-ul edu.ro.
Cum poate promova un candidat examenul de Bacalaureat 2024
Pentru a fi declarat promovat, un candidat la Bac 2024 trebuie să îndeplinească, în același timp, mai multe condiții: să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină toate probele scrise, să obțină nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media sa finală de la probele scrise să fie cel puțin 6.
Calendarul de la Baca 2024 sesiunea din august
O nouă sesiune de la Bac 2024 va fi organizată în luna august, conform urmîtorului calendar:
- 15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
- 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
- 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă - 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
- 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
- 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
- 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
- 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
jAk55 • 02.07.2024, 15:55
Cand esti la mana unui wokist cu stampila pt azil, trebuie sa bagi la greu. Eu zic ca se putea si mai bine, deja multi s-au cam obisnuit cu grozaviile "clasice".