Sondajele de la încheierea alegerilor din Austria, arată că Partidul Popular austriac (OeVP, conservator) a obținut 30,2% dintre voturi, fiind urmat de Partidul Libertății – FPO, cu 26,8% și apoi de social democrați cu 26,3%. Această victorie îl va face pe Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani, cel mai tânăr lider mondial.

Sebastian Kurz a avut discursuri împotriva imigranţilor, promiţând să taie ajutoarele sociale pentru străini. El nu a anunţat încă dacă în cazul unei victorii va face o alianţă cu social-democraţii sau cu partidul de extremă dreapta FPO al lui Heinz- Christian Strache.

Cine este Sebastian Kurz

Înainte de acest scrutin, Sebastian Kurz a fost cel mai tânăr ministru de externe din Europa. El a fost numit în fruntea diplomației austriece la vârsta de 27 de ani. Anul acesta, în luna mai, el a devenit liderul Partidului Popular, după ce anterior a condus organizația de tineret a partidului.

Sebastian Kurz a fost deja comparat cu liderii Franței și Canadei, Emmanuel Macron și Justin Trudeau. La fel ca și președintele Franței, Sebastian Kurz a creat o mișcare în jurul său, redefinind Partidul Popular, care se află la putere de mai bine de trei decenii, drept „Noul Partid Popular”.

Rezultatele alegerilor din Austria

Rezultatele sondajelor de la închiderea urnelor arată că cele două partide care și-au axat campania pe lupta împotriva migrației au obținut cele mai bune rezultate. În timpul campaniei electorale, partidele Poporului și Libertății au solicitat închiderea frontierelor Austriei și deportarea rapidă a solicitanților de azil ale căror cereri au fost respinse. Felul în care arată rezultatele preliminare indică faptul că ar putea să se ajungă la o alianță între cele două partide de dreapta, ceea ce ar însemna o schimbare radicală a politicii actuale a Austriei.


Citește și: Cine este Sebastian Kurz, tânărul de 31 de ani cu șanse mari să preia frâiele Austriei, cunoscut în România pentru ”scandalul alocațiilor”


CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile