Mergi direct la conținut »
Rezultatele simulării Evaluării Naționale au fost afișate. Ecaterina Andronescu: „La clasa a 8-a, rezultatele au fost teribil de nemulţumitoare”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Rezultatele simulării Evaluării Naționale au fost afișate. Ecaterina Andronescu: „La clasa a 8-a, rezultatele au fost teribil de nemulţumitoare”

Rezultatele simulării Evaluării Naționale au fost afișate. Ecaterina Andronescu: „La clasa a 8-a, rezultatele au fost teribil de nemulţumitoare”

Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele simulării Evaluării Naționale, susținute de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Ministrul Ecaterina Andronescu a analizat rezultatele și s-a arătat nemulțumită. 

Doar 52 la sută dintre elevii care au participat la aceste simulări au luat note de trecere.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Nici rezultatele elevilor de la clasa a VII-a nu au fost bune, spune ministrul Educației. Astfel, 60 la sută dintre cei are au obținut note peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7. Doar 11 copii au luat nota 10!

„Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Rezultatele au fost mai bune la Limba română decât la Matematică, unde doar 36 la sută dintre elevi au luat peste 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a mai spus Andronescu.

Notele obținute de elevi la simulare nu vor fi trecute în catalog decât la cererea elevilor sau a părinților.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

Calendarul Evaluării Naționale 2019

Prima probă scrisă din cadrul EN VIII (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie 2019. Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă -pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.

Close
Închide
  Close