De Ana Hațeg,

John Muşetescu Werberg s-a născut în Uppsala, Suedia, din părinți români și s-a stabilit în Barcelona de câțiva ani. În vârstă de 29 de ani, el a fost arestat joi şi este acuzat că ar fi încercat să comită un atentat în capitala Cataloniei, dar şi de moartea a trei persoane. În plus, este principalul suspect în cazul a două tâlhării şi a unui incendiu, scrie Adevărul citând Cronica Global.

Muşetescu a fost arestat după ce ar fi înjunghiat un bărbat, pe David Caminada, ar fi ucis-o pe Rosa, o femeie de 77 de ani, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç și apoi ar fi omorât un bărbat într-un apartament de pe strada Portal Nou, după care ar fi incendiat casa.

Pe lângă cele trei crime, românul este acuzat şi de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete.

Presa spaniolă scrie că atunci când a fost arestat, asupra lui Mușatescu s-au găsit cărţile de identitate şi cardurile de credit ale femeii de 77 de ani pe care o înjunghiase mai devreme, dar şi un cuţit.

Anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra, care au preluat cazul, au făcut legătura şi cu celelalte crime şi cu evenimentele din zonă, iar concluzia lor este una clară. Muşetescu ar fi autorul celor trei crime, astfel că a fost arestat şi acuzat de crime, tentative de tâlhărie, incendiere şi de un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii.

John Muşetescu s-a născut în Suedia pe 16 iunie 1991, din doi părinţi români care au fugit din țară în 1986. S-a născut şi a trăit cu familia sa în Uppsala, unde a studiat dreptul, iar apoi s-a mutat în Barcelona pe când avea 21 de ani.

Citeşte şi:

Săptămâna în imagini | Viața în vremea epidemiei în Wuhan, furtuna monstru din Spania și lăcustele care au invadat Kenya și Somalia

Falsul asistent medical român face carieră în Suedia: „Nu ştie să ia sânge, nu ştie ce-i paracetamolul”

Coronavirusul a ucis 41 de oameni și se extinde rapid. Aproape 1300 de cazuri în China, 237 în stare critică. Pacienți confirmați în alte 11 țări

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare