MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 23:01

Românca sechestrată zece ani în Italia a avut curajul să povestească ororile prin care a trecut. Bătută, violată și cusută cu ață de pescuit. A născut doi copii după abuzurile italianului

Distribuie

Românca sechestrată, violată și bătută de un italian, timp de zece ani, a avut curajul să povestească ororile prin care a trecut. Maricela C. a povestit într-o emisiune TV din Italia calvarul pe care l-a trăit alături de bărbatul italian în casa căruia se angajase. A născut doi copii în urma violurilor italianului, care o bătea fără motiv, iar rănile i le cosea cu ață de pescuit. Când fiul ei a făcut câțiva anișori, bărbatul ăl învăța și pe acesta să dea în femeie. În acel deceniu al groazei, Maricela a fost ținută în două apartamente și într-o magazie, de unde a fost salvată de carabinieri. Femeia se teme pentru viața ei, pentru că, familia italianului a amenințat-o. În timp ce acesta se află la închisoare în așteptarea procesului care urmează să înceapă în ianuarie.

Mihaela Maricela C. a făcut dezvăluirile într-o emisiune a postului italian Canale 5, iar acum trăiește într-o localitate ținută secretă, sub protecția autorităților, împreună cu cei doi copii născuți în urma violurilor italianului. Pe 4 decembrie, pentru prima oară, a povestit public prin ce a trecut, la emisiunea Pomeriggio 5, relatează hotnews.ro

Maricela a ajuns în Italia în 2007, la 19 ani şi a început să lucreze ca îngrijitoare în Calabria, în casa lui Aloisio Giordano. Avea grijă de soţia lui, care era bolnavă de cancer. Încă de la început, bărbatul şi-a arătat adevărata faţă: îşi bătea atât soţia muribundă, cât si pe noua îngrijitoare. „M-a violat încă de la început, ne bătea pe amândouă, chiar când am încercat să o apăr pe partenera lui. Ferestrele erau sigilate, uşa încuiată”.

La o lună după ce soţia lui Giordano a murit, Maricela a rămas însărcinată. A încercat să fugă, dar a fost prinsă și bătută groaznic. „M-a prins înainte să fug, m-a dat cu capul de pereţi, mi-a pus un căluş în gură, apoi mi l-a lipit cu bandă adezivă să nu pot ţipa, m-a bătut cu ce-i cădea prin mână, cu picioare, pumni, lemne, după acele momente de groază nu am mai avut curajul să fug”.

Maricela a născut doi copii (acum în vârstă de 10 şi 4 ani) într-un spital în Calabria, unde călăul ei o aducea la sfârşitul sarcinii. „Mi-a spus că dacă ziceam cuiva, sau dacă doar vorbeam cu cineva, mă omoară. De frică, nu am vorbit. Le spunea tuturor că abia am venit din România, că sunt străină, că nu vorbesc italiană şi nu înţeleg. Mi-a spus că de la el, o să plec doar moartă, vie niciodată”.

În cei 10 ani Maricela a fost sechestrată în trei locaţii diferite: într-un apartament de la etaj, apoi, la Nocera, într-un alt apartament, şi, în final, în baraca izolată în care au găsit-o carabinierii. În tot acest timp, a fost bătută chiar de 2, 3 ori pe zi. ”Orice ocazie era bună să mă bată, voia să mă provoace”. Povesteşte că a fost lovită de trei ori cu cruzime la cap: Prima oară la tâmplă, când am încercat să fug, a doua oară cu ciocanul luat din cutia cu unelte, eram în maşină, a treia oară cu un băţ de lemn”. De mai multe ori, bărbatul i-a cusut rănile cu ac şi aţa de pescuit.

Toată noaptea am pierdut sânge, m-a cusut cu aţa de pescuit dar a atins o venă, şi am avut altă rană cu hemoragie”.

Unul din cele mai teribile detalii e legat de raportul tatălui cu băiatul lor cel mare. „El îi spunea copilului să ia exemplu, să mă bată şi el. De la 5 la 9 ani l-a învăţat să mă bată şi să mă insulte. Spunea că eu ţin doar la copilul din România, că pe el nu-l iubesc”.

O dată, m-a legat goală de pat fără să pot merge la baie, să pot să beau sau să mănânc (…) Altă dată m-a ameninţat cu un pistol la tâmplă. Mă obişnuisem, nu vedeam vreo ieşire din acea situaţie, mă gândeam doar la bieţii copii” a mai povestit românca.

Rugată de prezentatoare să retrăiască ziua în care a fost eliberată, Maricela a izbucnit în lacrimi „Eram înăuntru cu fetiţa, era învelită într-o pătură, am auzit maşini şi lătrat de câini. El era cu carabinierii şi încerca să-i convingă că eu eram cea care a cerut să stea acolo”.

Românca a făcut un apel la semeni, pentru ajutor: „Barbara, ajută-mă, vreau să plec de aici, mi-e frică în orice moment, când merg să fac cumpărături, când ies pe stradă. Vreau să-mi reconstruiesc o altă viaţă departe de aici, împreună cu copiii, mi-e frică, nu mai am încredere. Vreau un loc de muncă, vreau să cresc copiii în pace”.

Postul TV a pus la dispoziție un telefon și o adresă de mail pentru cei care vor să o ajute pe româncă.

Sursa foto: Canale 5


Citește și: Ce au descoperit legiştii pe trupurile poliţistului şi a iubitei sale, găsiţi morţi în casă la Oraviţa


 

Comentarii