De Cristian Otopeanu,

Scăderea cotaţiilor petrolului este vizibilă şi la pompă, unde preţul benzinei a scăzut săptămâna asta la 4,7 lei pe litru în Bucureşti.

Motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară, iar specialiştii susţin că preţul va continua să scadă.

În urmă cu două săptămâni, un litru de bezină costa aproximativ 5 lei. 

„Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”, a comentat analistul financiar Laurian Lungu, pentru Mediafax.

„O să fie o piaţă inundată de petrol în condiţiile în care cererea scade, ăsta este defapt şocul mare. Dar situaţia este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”, a comentat analistul financiar.

La 1 ianuarie, a fost eliminată supra-acciza la carburanţi.

România, în stare de urgenţă de la începutul săptămânii viitoare

Țara noastră a intrat în scenariul 3, după ce a depășit 100 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Numărul de cazuri a ajuns la 123, la momentul redactării acestei ştiri.

Totodată, la începutul săptămânii viitoare, în România va fi decretată stare de urgenţă, potrivit anunţului făcut ieri de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

Ce înseamnă instituirea stării de urgenţă în România

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 4.761 cazuri de COVID-19 confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 220

Unde poți suna ca să vorbești gratuit cu un psiholog când ești izolat. Și de ce e important să o faci