Mergi direct la conținut »
România, pe primul loc în UE la numărul de tineri care locuiesc în case supraaglomerate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > România, pe primul loc în UE la numărul de tineri care locuiesc în case supraaglomerate

România, pe primul loc în UE la numărul de tineri care locuiesc în case supraaglomerate

Un procent de 65,1% dintre tinerii români, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, locuiesc în case supraaglomerate, țara noastră clasându-se astfel pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. România este urmată în clasament de Bulgaria (62%), Ungaria (57%) și Croația (55%).

În 2017, proporția tinerilor din UE care trăiesc în case supraaglomerate era situată la 26,7%. Cel mai redus procent a fost înregistrat în Malta (4%), apoi în Cipru (6%) și Belgia (8%), potrivit Mediafax.

Cercetătorii europeni care au efectuat studiul au considerat că o locuință poate fi considerată supraaglomerată în momentul în care nu dispune de cel puțin o cameră pentru un cuplu, o cameră pentru o persoană de 18 ani, o cameră pentru doi tineri adolescenți, o cameră pentru doi copii sub 12 ani.

În cazul României, procentul arată că 6 din 10 tineri trăiesc în case supraaglomerate.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”


 

Close
Închide
  Close