De Valentina Postelnicu,

Proiectul iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi sprijinit de mai mulţi parlamentari USR, PNL, PSD şi ALDE, a primit miercuri 220 de voturi ‘pentru’. S-au înregistrat şi 81 de „abţineri”.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Astăzi am obținut o victorie imensă pentru antreprenorii din România. Am eliminat din birocrația pentru înființarea de firme. Primul proiect de lege pe care l-am scris, împreună cu Cristina Prună, tocmai a fost votat și a devenit lege. A trecut de Camera Deputaților și se duce direct spre promulgare”, spune iniţiatorul proiectului, deputatul USR, Claudiu Năsui.

Deputatul USR a explicat că, prin proiect, s-a eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială. În plus, este eliminată şi restricţia pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

„Acest lucru îi ajută și pe cei cu profesii liberale, care au doar nevoie de o adresă de corespondență oficială ca să poată munci «la alb»”, a spus deputatul.

Potrivit lui Năsui, toate aceste măsuri sunt o normalitate în alte țări civilizate din Uniunea Europeană.

„În Anglia, de exemplu, poți deschide o firmă în două ore. De ce trebuie noi să fim mereu cei în care firmele funcționează cel mai greu? Nu e niciun motiv”, a mai spus Năsui.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite