În 2012, Statele Unite au înțeles cât de periculoase sunt capacitățile Rusiei de a pătrunde în anumite servere de comunicații americane și a intercepta anumite dispozitive de urmărire utilizate de echipele de supraveghere FBI, se arată într-un raport obținut de Yahoo News.

Pe lângă faptul rușii ar fi putut avea acces la canalele de informații din SUA, oficialii au crezut, de asemenea, că spionii ruși ar fi avut capacitatea de a localiza echipele FBI care lucrau sub acoperire.

Astfel de informații nu doar că le-ar fi permis rușilor să se sustragă supravegherii și să comunice cu alte surse, dar le-ar fi oferit posibilitatea de a colecta informații despre urmăritorii lor.

Rușii au pătruns prima dată sistemele de comunicare ale FBI în 2010, după arestarea și expunerea unui grup de spioni ruși în SUA. În acel an, FBI a început să investigheze încercările Rusiei de a recruta americani, iar una dintre cele mai importante ținte a fost Carter Page, cel care a devenit ulterior responsabilul cu relațiile externe în echipa de campanie a lui Donald Trump.

Jurnaliștii Yahoo News au descoperit și că piratarea sistemelor de comunicare ale FBI a fost un motiv esențial pentru care administrația Obama a dat expulzat 35 de diplomați ruși și a închis două facilități diplomatice ruse în decembrie 2016.

Citeşte şi:

Viața lui Edward Snowden, informatorul vânat de SUA

Scenariu înfricoșător: Peste 91 de milioane de oameni ar putea muri în trei ore în cazul unui atac nuclear

Numele spionului CIA extras din Rusia, dezvăluit de presa rusă

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum
GSP.RO

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize